23948sdkhjf

Stærke karriere-kvinder hædrer stærke bygge-kvinder

Hæder til kvinder, som gør en forskel for kvinder i bygge- og anlægsbranchen
Nina Groes, Christine Antorini, Helle Johannessen og Christina Hvid mødes alle i den nærmeste fremtid. Sammen skal de afgøre, hvem der som den første skal modtage Arkils Hæderspris, når den uddeleles på DM i Skills fredag den 5. april.

Alle fire kvinder har nemlig takket ja til det frivillige arbejde som medlem af priskomitéen for den nystiftede hæderspris, der har til formål at hædre personer og organisationer, som gør en særlig indsats for at tiltrække kvinder til bygge- og anlægsbranchen.

Ud over rampen
- Jeg er meget glad og også meget beæret over, at fire så kompetente, vidende og handlekraftige kvinder har valgt at sige ja tak til arbejdet i priskomitéen for Arkils Hæderspris. Formålet med prisen er netop at skabe fokus på, og debat om, hvordan vi får gjort bygge- og anlægsbranchen mere attraktiv for kvinder, og med den priskomité er jeg ikke i tvivl om, at vi kommer ud over rampen. Det er fire erfarne kvinder med brede netværk, klare holdninger og mod til at stå frem.

Samtidig er det fire kvinder med meget forskellige baggrunde, så vi kan få mange vinkler ind i arbejdet, siger Jesper Arkil, administrerende direktør i entreprenørkoncernen Arkil, der står bag Arkils Hæderspris.

HER ER PRISKOMITEEN FOR ÅRKILS HÆDERSPRIS

Nina Groes
Nina Groes har gennem mange år været en stærk stemme i ligestillingsdebatten. Hun tidligere direktør for Kvinfo og i dag direktør for organisationen Divérs, som arbejder for at skabe større diversitet på både arbejdsmarkedet og uddannelsesområdet. Samtidig er Nina Groes en af initiativtagerne til projektet BOSS Ladies, der skal få flere unge kvinder til at vælge håndværksfagene til.
- Vi står med en branche, der med kun ni procent kvinder oplever et kæmpe talenttab. Men samtidig er det stærkt, at branchen selv har erkendt, at den står med et problem, som skal løses, og Arkils Hæderspris er et virkelig godt initiativ, som jeg gerne vil være med til at støtte. Vi skal have hædret de stærke talenter, som er derude, og som vi ikke har været gode nok til at spotte – og vi skal sætte fokus på de organisationer, som går foran, når det gælder kvinder i byggebranchen.

Christine Antorini
Christine Antorini er tidligere undervisningsminister og i dag direktør for Novo Nordisk Fondens LIFE-læringscenter. Her lærer elever at eksperimentere med naturfag for at løse virkelige problemer. Som undervisningsminister stod Christine Antorini blandt andet bag erhvervsuddannelsesreformen, der havde til formål at øge søgningen til og give flere uddannelsesmuligheder med en erhvervsuddannelse.
- Jeg synes, det er virkelig positivt, at branchen selv tager ansvar og gerne vil gøre noget ved den skæve kønsfordeling. Vi har både brug for, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse, og ikke mindst at flere unge kvinder også har lyst til at vælge håndværksfagene blandt andet inden for bygge- og anlæg. Med hædersprisen får Arkil sat fokus på de positive historier som inspiration til andre. Det handler ikke blot om at hædre personer, der gør en indsats, men også om at få skabt en samtale på uddannelserne og i virksomhederne om, hvad der skal til for, at kvinderne vælger byggebranchen til.

Helle Johannessen
Helle Johannessen, malermester for malerfirmaet Eskildsen A/S, startede på maleruddannelsen i 1991 og har siden taget hele turen op ad karrierestigen til mester. Malerbranchen er traditionelt det byggefag, der tiltrækker flest kvinder, men i mesterstillingen er de stadig et særsyn, og Helle Johannessen vil gerne have flere kolleger, både i sin egen branche og på byggepladsen generelt.
- Det giver et bedre arbejdsmiljø, og ofte også bedre resultater, når kønnene er blandet. Jeg har også gået i situationer, hvor vi kun var kvindelige malere, og så mangler vi faktisk nogle mænd. Vi skal helt klart have nedbrudt fordommene om, at byggebranchen er tungt arbejde, og at skurvognsjargonen er hård. Meget har altså ændret sig, siden jeg startede, og jeg glæder mig utroligt meget til at være med til at sætte fokus på alt det positive, der er ved at være kvinde i byggebranchen.

Christina Hvid
Christina Hvid er netop tiltrådt som administrerende direktør for Molio – Byggeriets Videnscenter og har en karriere med tunge topposter bag sig, blandt andet som administrerende direktør for Rejseplanen A/S og administrerende direktør for Danske Slagterier. Der har som regel været langt mellem de kvindelige kolleger i hendes arbejdsliv, og med en ny toppost i byggebranchen er det for Christina Hvid igen en meget aktuel problemstilling.
- Når vi kun har ni procent kvinder i byggebranchen, er det jo næsten 50 procent af befolkningen og talentmassen, vi ikke har i spil. Så der ligger et kæmpe potentiale, vi skal have udnyttet. Og det handler ikke kun om hænder og køn, men også om, at al forskning på området viser, at bredt sammensatte grupper producerer bedre resultater end homogene grupper. Arkils Hæderspris er et vigtigt initiativ i den rigtige retning, for det rykker noget at måle på tingene og at fejre og hædre dem som gør det godt. Med prisen her måler vi på, hvad der skal til for at tiltrække flere kvinder til branchen og vi breder de gode historier ud – det tror jeg betyder noget.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078