23948sdkhjf

Portræt: Fødselar blev en del af topledelsen i stor koncern

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie
Klavs Eske, der fylder 50 år i dag den 10. april, har en lang og solid karriere bag sig i byggebranchen. Heraf næsten 20 år hos Saint-Gobain koncernen, en af verdens største leverandører af materialer til byggebranchen, hvor han i dag har arbejdet sig op til posten som kommerciel direktør og en del af Saint-Gobain Denmarks øverste ledelse med reference til adm. direktør Mogens Nielsen.

Saint-Gobains klimaaftryk har høj prioritet internationalt, og derfor har Klavs Eske fået særligt ansvar for den bæredygtige udvikling i Danmark. Jobbet indebærer blandt andet et stærkt engagement i byggebranchens bidrag til den grønne omstilling – en omstilling, der i stigende grad handler om bæredygtige og digitale løsninger til gavn for både mennesker og miljø.

Han startede som bygningskonstruktør og har siden slået sine folder i arkitekt- og byggefaget med opgaver inden for bl.a. salg og økonomi, inden han i 2017 blev en del af topledelsen hos Saint-Gobain Denmark. Den internationale virksomhed designer, producerer og distribuerer materialer og løsninger til byggebranchen, og Klavs Eske har været med på rejsen i snart 20 år på forskellige poster. I 2017 blev han udnævnt som kommerciel direktør med reference til adm. direktør Mogens Nielsen. Jobbet indebærer bl.a. et særligt ansvar for den bæredygtige udvikling, hvor virksomheden ifølge Klavs Eske har stor indflydelse på området med nøgleordene komfort, bæredygtighed og produktivitet.

- Som landet ligger nu, vindes eller tabes projekter på spørgsmålet om bæredygtighed. Derfor er det også et naturligt fokus for os i særligt større projekter, hvor Saint-Gobain er den virksomhed med flest certificeringer. Derfor vinder vi også opgaver i udbud, forklarer han.

I virksomhedens katalog finder man flere produkter og løsninger, der er er baseret på en bæredygtig cyklus. Herunder genanvendelig gips, facadepuds, der nedbryder skadelige partikler fra luften samt glasuld fremstillet af op til 75 procent genbrugsglas fra f.eks. ølflasker.

Selvom bedrifterne lyder godt i miljøvenlige ører, forklarer Klavs Eske, at virksomheden samtidig er opmærksom på ikke at pynte sig med lånte (og grønne) fjer:

- Vi stræber efter mest mulig gennemsigtighed, og derfor stiller vi altid data til rådighed for vores kunder til brug ved f.eks. certificeringer.

Med mennesket i centrum
Selvom det bæredygtige fokus ifølge Klavs Eske gennemsyrer Saint-Gobain, er det først og fremmest det menneskelige hensyn, der motiverer ham personligt.

- Det, der driver mig allermest er udvikling af mennesker, og at blive klogere på deres adfærd. Produkterne er som sådan ikke interessante, hvis der ikke er mennesker med i ligningen. Spørgsmålet er, hvordan vi sammen kan være mere til gavn for vores kunder. Jeg kan godt lide at gå forrest i den udvikling, fortæller han.

Forklaringen på den menneskelige interesse skal ifølge Klavs Eske både findes i hans uddannelsesbaggrund og tidligere stillinger, hvor han bl.a. har været ansat i 3XN og Velux, inden han i år 2000 blev en del af Saint-Gobain. Dertil kommer en række efteruddannelser i bl.a. USA, Kina og Sverige.

- Det er spændende, hvordan uddannelse er med til at forme mennesker. Jeg er selv både teknisk uddannet som bygningskonstruktør og efterfølgende har jeg taget en uddannelse i økonomi. Det giver mig mulighed for at se virksomhedsprocesserne fra mange vinkler, forklarer han.

At mennesker også er en del af den bæredygtige udvikling i byggebranchen er for Klavs Eske en selvfølge.

- Jeg er især stolt af vores optimeringsprocesser i byggeriet, der resulterer i mindre arbejdstid og bedre løsninger. Med vores produkter bruger håndværkerne f.eks. færre arbejdstimer og undgår samtidig unødigt slid. Det er en forbedring både socialt, økonomisk og miljømæssigt. De tre elementer lægger vi i bæredygtighed, fordi det giver fordele for alle parter, fortæller han og fortsætter:

- På den måde er Saint-Gobain en vigtig del af processen, fordi vi kan rådgive i flere løsninger, som kunden har brug for, i stedet for kun at rådgive om de enkelte produkter, vi sælger. Det er for mig en klar milepæl. Og vi er kun lige begyndt.

Fremtidens byggeri
Selvom byggebranchen er i fuld udvikling, er der ifølge Klavs Eske stadig udfordringer at tage hånd om.

- Det vigtigste er at løse branchens problemer med produktivitet, som ikke er øget i Danmark de sidste 50 år, fordi byggebranchen er fragmenteret. Her er Saint-Gobain en katalysator, da vi tidligt i processen kan optimere ved at udpege faktorer, der vil koste tid og penge.

Et andet aspekt er digitalisering, som Klavs Eske spår, at byggebranchen vil bevæge sig hen imod. Derfor arbejder Saint-Gobain allerede nu med elementer, der kan bruges i udviklingen – heriblandt brugen af droner, der kan scanne bygninger, som kan bruges til at udarbejde 3D-modeller.

- En af mine store opgaver er at etablere en organisation, der også tager sig af den rådgivende del for at sikre samlede løsninger. Oven i at vi er materialeproducent går udviklingen i retning af også at være videnspartner – ikke mindst ved at tænke digitalisering og bæredygtighed ind i de tidlige faser.

Spørger man til Klavs Eskes fremtidsvisioner, er der ingen tvivl om Saint-Gobains rolle.

- Jeg ser os som en integreret del af fremtidens byggeri- og renoveringsprocesser, hvor vi skaber produktivitet og lønsomhed gennem fokus på optimering, komfort og bæredygtighed. Det tror jeg på, fordi vi i dag næsten kan bygge et hus med produkter fra Saint-Gobain alene. Vi kommer til at tage et langt større ansvar, og vi kommer til at levere, fortæller han.

Fra Guggenheim til Koldinghus
Privat har Klavs Eske boet i Kolding i snart 20 år med sin hustru, Anne Marie, der er sygeplejerske, og deres to børn på 16 og 19 år.

Med posten som kommerciel direktør og yderligere forpligtelser som bestyrelsesmedlem i bl.a. Dansk Tegl og IBA Kolding er det vigtigt for Klavs Eske at prioritere en fornuftig balance mellem arbejds- og privatliv. Han lader batterierne op ved årerne i Kolding Roklub, tager gerne skiture i ferien og han elsker arkitektur-sightseeing med familien, hvad enten det er en tur til Koldinghus eller Guggenheim Museet i New York.
Hold dig opdateret med Mester Tidende
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

De får Snedkerprisen 2019

Fast pris på renovering af badeværelser

Badmodul A/S klar med koncept til boligselskaber og andre ejendomsbesiddere

Nyt fra byggecentrene
Ny direktør hos Stark i Lemvig

Varebiler
Ny VW Transporter til efteråret

Duo starter nyt firma for totalentrepriser

Nordjysk bambus-leverance til landets nye pandahus

Nyhedsbrev

Online Avis Arkiv

Havkajak-instruktør skal gøre byggeriet mere digitalt

Eksperter: Selskaber udnytter regel til at få gratis byggekredit

Gamle håndværksfag kommer i spil på Fyn

Debat: Er træ det nye sort?

Forsinkelse: Entreprenør fandt skjult kælder og højspændingskabel da han gik i jorden

SE SJOV VIDEO. Sådan er reglerne i skurvognen

Betonfabrik: 10.000 kroner i bonus til alle ansatte

Hun er ny direktør for betonelement-koncern

Vinduesmontering med lift i første sals højde

Skrotter dieseldrevne skraldebiler og går over til el

Jorton med årtiets resultat

Rekord: Husbygger sprænger rammerne

Forventer ikke en gentagelse af et ” ekstraordinært godt” regnskabsår

Ugens konkurser - uge 15

Herlev-firma vinder milliardkontrakt ved Rigspolitiet

Sollecellelader til robotplæneklipperen

Så er jagten gået ind

Udlængsel: Danske håndværkere tager til Australien

Analyse: Venter op til 141 dage på en byggetilladelse

Gulpladebiler er også til private formål

Livstruende sygdom i dårlige kloakker

Metrobyggeri misser deadline: Cityring kan blive forsinket

MesterTips
Skal svendene have løn den 1. maj?

Blitz-blitz: Politiet har fanget knap 8.000 fartsyndere på en uge

Portræt: Fødselar blev en del af topledelsen i stor koncern

Knækket træsøjle udløste livsfarlig ulykke

Lego-familie skyder trecifret millionbeløb i metalvirksomhed

Feriekørsel i firmabilen: Sådan får du skattefordel

Fyld ordrebogen: Her er der nye byggeopgaver på vej

Ugens konkurser - uge 14

Medie opfordrer bestyrelsesformand til at trække sig efter kartelsag

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Al graffiti fjernet fra Bryggebroen

Ren facade driblet i mål

Vidste du, at man kan se hele vores katalog online?

Nul Kraftanstrengelse. Fuld styrke.

God Påske

Hop op i HCS lastbilen og besøg BIO CITY

Ny svingkran efter påske?

Oplev Veras Van(d)vittige Villa på VVS-messen 2019

Elteknik for administrative medarbejdere

Løft af LIR (Local Instrument Room) container

Key Account Manager, der brænder for løsningssalg, søges til gazelle virksomhed

Rødalger fuldstændigt fjernet fra hovedkontor

Gratis webinar: Få et større overskud ved hjælp af en cloud-baseret løsning til ruteoptimering

Kraftfulde Pin formede mikro batterier til selv de mindste mobile enheder

CLAMPEX ® Spændelementer fra KTR

Transport af pavilloner

Kan shuttlesystemer optimere dit lager?

Konsax på Færøerne

AIRHEAT udvider samarbejdet med VTS

Filterteknik A/S er blevet AAA-ratet

Kabelsøgning og kabelfejllokalisering med kabelsøger

Skift til LPG halverede energiforbruget hos HMK Bilcon

EOT Electronics of Tomorrow

Skal du beskytte dine ledninger?

Nyt medlem: JobTeam

Send til en kollega

0.175