23948sdkhjf

Konkurrence: Vis hvad du kan med dit IT-værktøj, mester!

Mester Tidende har sat jagten ind på at finde håndværks- og entreprenørvirksomheder som har gjort en målrettet indsats for at udnytte de fordele som effektive IT-værktøjer kan give.
Vi søger i al beskedenhed Danmarks mest IT-modne håndværks- og entreprenørvirksomheder og efterlyser derfor kandidater til konkurrencen, som Mester Tidende gennem en årrække har arrangeret i tæt samarbejde med IT-rådgivningsfirmaet BASIT.

Helt konkret leder vi efter fem virksomheder, som har haft god gavn af IT-værktøjer. Og vi vil gerne hædre og belønne virksomhederne med præmier og diplomer på Dansk Byggeris IT-messe i februar måned 2020
Indtil nu har 20 stolte virksomheder siden 2014 vundet konkurrencen indenfor områderne:
• Tilbudsgivning
• Planlægning
• Udførelse
• Aflevering
• Administration

Grundlæggende spilleregler
- Det handler ikke om, hvor mange eller hvor store IT-investeringer, som virksomheden har foretaget. Det handler derimod om, at IT-investeringerne er implementeret ordentligt, bruges i hverdagen og skaber reelle fordele i virksomheden, forklarer chefredaktør Klaus Tøttrup, Mester Tidende.

- Med konkurrencen ønsker Mester Tidende at fortælle de gode historier og erfaringer fra virkelighedens verden, som andre kan få inspiration fra, understreger han.
Igen i år er det byggeriets uvildige IT-rådgiver, BASIT, der er den faglige garant for, at konkurrencen finder de rigtige vindere. Den øvrige dommerkomite er ved at blive udvalgt, men vil som tidligere bestå af fagligt dygtige personer med fingeren på pulsen i bygge- og anlægsbranchen.

Hvem kan deltage?
Håndværks- og entreprenørvirksomheder i alle størrelser og indenfor alle fag kan deltage i konkurrencen. Om man nominerer sig selv eller bliver nomineret af andre betyder ingenting. Alle deltagere bliver gennemgået seriøst af BASIT, som indstiller de nominerede til den samlede dommerkomite.
Alle kan nominere virksomhederne, og man kan altså også nominere sig selv. Det sker på www.itbyg.dk
Der er fine præmier på højkant– typisk håndværktøj til en værdi af ca. 5.000 kr. ligesom det vel et eller andet sted også tæller at blive fremhævet som rollemodel i Mester Tidende. Lokale medier har også gennem årene vist interesse for vindervirksomhederne.
- Som udgangspunkt vil Mester Tidende gerne deltage aktivt i den nødvendige digitalisering af bygge- og anlægsbranchen som er i fuld gang disse år.
Ved at finde frem til fem rollemodeller, som er godt på vej med IT-værktøjer, og dele deres erfaringer med læserne, håber vi at kunne bidrage positivt til denne udvikling, siger chefredaktør Klaus Tøttrup


FEM VIGTIGE KERNE-OMRÅDER
Mester Tidendes IT-modenhedskonkurrence har fokus på fem kerneområder i driften af håndværks- og entreprenørvirksomheder:

Tilbudsgivning:
Virksomhedens brug af IT-værktøjer til kalkulation, håndtering af afgivne tilbud, styring af pipeline og ordrebog

Planlægning :
Virksomhedens brug af IT-værktøjer til planlægning på dag til dag niveau i forhold til ressourcer, planlægning på tværs af projekter, styring af kapacitet på længere sigt, hvornår der er huller i kalenderen, der skal fyldes og hvornår der er for travlt og der derfor skal hentes ekstra arbejdskraft eller de nuværende medarbejdere må overarbejde

Udførelse:
Det handler f.eks. om, at virksomheden bruger arbejdssedler til instruktion så der spares på køreturen forbi kontoret, styring af materialer og materiel til byggepladserne, registrering af forbrug (tid, materialer) til hurtig fakturering, styring af ekstraarbejde, så der bliver oprettet en ny sag til registrering, styring af underentreprenører (hvis man er hovedentreprenør)

Aflevering :
Styring af kvalitetssikring, og egenkontrol, effektiv udbedring af mangler, så der ikke spildes ressourcer på ekstra køretid osv. for at komme tilbage til en gammel sag. Desuden fokus på kundetilfredshed med udført arbejde

Administration:
Effektiv styring af sagerne, når de er vundet i forhold til at få styr på betalingsplaner, aconto-fakturering, opfølgning på sagerne, fremsendelse af faktura så snart arbejdet er udført og stram fokus på likviditet

Læs mere om konkurrencen og tilmeld dig på www.itbyg.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093