23948sdkhjf

International kampdag: Svendene skal give mester et klap på skulderen

Her den 1. maj på arbejdernes international kampdag er det værd at huske, at tidligere tiders fjendebilleder mellem arbejdstagere og arbejdsgivere for længst er afløst af en mere nuanceret opfattelse – og en omgangstone, der gør det muligt både centralt og især lokalt at forhandle sig frem til en fælles forståelse.

Det allerværste for enhver ansat er, når ledelsen eller virksomhedens ejere forsøger at bortforklare og sælge budskaber, som er så let gennemskuelige, at man skal være mere end tumpet for ikke at opdage, at der stikker noget under. De fleste mestre ved, at denne undervurdering af medarbejderne er begyndelsen til enden. Svendenes respekt forsvinder nemlig og med respekten forsvinder også deres lyst til at yde den ekstra indsats som ofte er det skub der både gavner relationerne og bundlinjen allermest.

Det er værd at fremhæve, at de bedste virksomheder også ofte er dem, der har orden i sagerne og hvor virksomhedernes ejere og medarbejdere har fælles mål. Her er det respekt og tillid krydret med anstændig medmenneskelighed, der får tingene til at spille. Her er der balance mellem den faglige tyngde og det sociale aspekt. Og mester tager sit ledelsesansvar alvorligt.

De håndværksmestre, som sætter både hus, hjem, liv og helbred på spil for at skabe en virksomhed, som kan brødføde en række svende, fortjener i den grad respekt. Så meget, at de faktisk også bør hyldes på arbejdernes internationale kampdag.
Så svende. Giv lige jeres mester et ekstra klap på skulderen i dag!

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094