23948sdkhjf

Byggelederen strammer grebet om mestrene

Følg med i byggeriets eneste on-line julekalender: Jul i skurvognen
Der er koldt i den store skurvogn, hvor hovedentreprenøren holder til. Mester er mødt tidligt. Han har ligget vågen hele natten og starten på julemåneden med familien har slet ikke været som den plejer at være.

Men mester er klar i spyttet her til morgen, hvor han har siddet og hidset sig op i bilen på vej til byggepladsen: Nu skal den irriterende byggeleder altså have svar på tiltale. Mester vil ikke være uvenner med byggelederen, men han vil nu alligevel forsøge at vise ham, at man ikke sådan bare lige løber om hjørne med mester.

- Hva’ fa’en er den af. Sidder du bare her og brænder husleje af, siger byggelederen Esben, da han buldrer ind af døren og smider sine arbejdshandsker på bordet foran mester, så kaffen skvulper ud af koppen og pletter mesters hvide arbejdsbukser

Mester er rød i kammen nu, men han behersker sig og vil ikke sige noget før de andre mestre dukker op for at holde byggemøde med hovedentreprenøren.

I løbet af mødet er byggelederen flere gange oppe og markere sig med kontante udmeldinger. Mestrene bliver nærmest gjort til grin, når de forsøger at sige noget. Byggelederen har tilsyneladende kun én dagsorden: At presse underentreprenørerne.
Mesters gode ven, smeden, ryger lige i luften og beder byggelederen om at flette næbet og lade dem, der ved noget om byggeri, klare paragrafferne.

Men byggelederen er ikke til at bide skeer med. Smeden bliver sat eftertrykkeligt på plads og mødet ender med, at byggelederen Esben sender underentreprenørerne ud med ordene:

- Og skal vi så lige se at få sat tempoet i vejret! Det er jo ikke noget hvilehjem!

Læs første afsnit af Jul i Skurvognen her
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125