23948sdkhjf

Aarhus-bydel bliver del af stort træprojekt

To grundejerforeninger i Tranbjerg har fået plantet 66 tjørne-og kirsebærtræer

Grundejerforeningerne Obstruphøjen og Obstrupengen i Aarhus-bydelen Tranbjerg ønskede, at to vejrabatter blev forskønnet.

Projektet

Træer og blomstereng er plantet langs Tingskov Allé
Vejrabatterne har tidligere været brugt som byggeplads og lager ifm. nybyg i området
Projektet stod færdig i slutningen af maj 2020

Det ønske er nu opfyldt. 66 tjørne- og kirsebærtræer er sammen med en stor blomstereng af typen "Dansk Vildeng" flyttet ind langs Tingskov Allé.

- Jeg er glad for den gode dialog, vi har haft med foreningerne i området. Den viser, hvordan vi i samarbejde kan skabe gode, grønne lokalsamfund, der er til glæde for borgerne, siger Bünyamin Simsek (V), der er rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, i en pressemeddelelse.

Ambitiøst træprojekt
Træerne er en del af projekt 10.000 træer, hvor Aarhus Kommune frem til 2025 vil plante 10.000 træer.

10.000 træer frem mod 2025

Byrådet i Aarhus har besluttet, at Aarhus Kommune skal have 10.000 træer frem mod 2025, fordi træer gør vores by til et smukkere og bedre sted at bo.

Træerne skal desuden bidrage til at løse væsentlige udfordringer - blandt andet forebygning af stigende temperaturer, absobering af stigende mængder regnvand og styrkede vilkår for dyre- og planteliv.

- Med projektet i Tranbjerg tager vi endnu et vigtigt skridt i vores ambitiøse træprojekt, der skal gøre Aarhus og alle oplandsbyerne smukkere og ruste dem til fremtidens klima, udtaler Bünyamin Simsek.

Positive naboer
Naboerne til området er glade for resultatet.

- Jeg har kun fået meget positive tilbagemeldinger på projektet. Vi synes både, det er flot og spændende med en kombination af træer og blomstereng, siger Hanne Gregorius, formand for grundejerforeningen Obstruphøjen.
brahe

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125