23948sdkhjf

Lån bare bilen ud mester: Privatkørsel i gulpladebiler hitter

Med et dagsbevis må man køre privat i en bil på gule plader. I 2019 købte danskerne næsten dobbelt så mange dagsbeviser som i 2015.
En håndværker må normalt ikke køre privat i sin firmabil, hvis den er på gule plader. Men køber han et dagsbevis til 225,- kr., får han tilladelse til at køre privat i gulpladebilen. Han kan for eksempel køre haveaffald til genbrugspladsen, hjælpe en veninde med at flytte eller tage bilen på weekendtur til Vadehavet.

De seneste år har flere og flere købt dagsbeviser. I 2019 blev der købt beviser til mere end 89.000 dage. Det er 17 pct. flere end i 2018 og tæt på dobbelt så mange som i 2015.

Flest køber dagsbevis i app
Man køber dagsbeviser online via Motorregistret eller via appen Dagsbevis, som blev lanceret i 2015. Sidste år foretrak borgere og virksomheder at bruge appen til at købe dagsbeviser Det var første gang, siden appens lancering, at der var flere køb via appen end via Motorregistret.

Den tendens ser ud til at fortsætte i år. I de første fire måneder af 2020 er der således købt dagsbeviser 22.600 gange, og 14.300 køb er foregået via appen. Det svarer til 63 procent.

- Dagsbeviser er en god mulighed for dem, der måske kun har brug for en lidt større bil engang imellem, eller for dem, der måske slet ikke har egen bil. Og vi er glade for at se, at flere og flere tager vores app til sig og benytter den til at købe dagsbeviser, siger Jens Otto Størup, der er direktør i Motorstyrelsen.

Jens Otto Størup understreger samtidig, at det er vigtigt at købe et dagsbevis, hvis man vil køre privat i en bil på gule plader. Det kan nemlig blive dyrt, hvis man ikke følger reglerne.

Man skal købe dagsbeviser til det antal dage, man skal bruge bilen privat. Man kan dog højst købe 20 dagsbeviser til samme bil i et kalenderår.

Sådan køber man et dagsbevis
Man køber dagsbeviser ved at logge på Motorregistret med NemID eller digital signatur eller i appen Dagsbevis, som kan downloades i App Store eller Google Play. I appen får man dagsbeviset på mobilen og skal ikke printe en kvittering, som man skal, når dagsbeviset købes via Motorregisteret.


Læs mere om dagsbeviser i Tal og Tendenser fra Motorstyrelsen og på
skat.dk/dagsbevis

Artiklen er en del af temaet Varebiler.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109