23948sdkhjf

MT Højgaard-datter bygger landsby i Nordsjælland

I Nivå udvikler MT Højgaard det nye boligområde Teglsøen med 97 ejerboliger fordelt på rækkehuse og lejligheder – en nyfortolket landsby, hedder det sig i en pressemeddelelse fra EDC Poul Erik Bech. 

Læs også: Som ventet: MT Højgaard løber med kæmpe kulturhus-kontrakt

Det nye boligområde er tegnet af Holscher Nordberg Architects og er direkte forbundet til Nivås Lergravssøerne og grønne stisystemer, hvor der er et fantastisk natur- og dyreliv. 

Æren af at bygge boligerne tilfalder ifølge byggefakta.dk MT Højgaards datterselskab Enemærke & Petersen i rollen som totalentreprenør. Oluf Jørgensen  er tilknyttet som ingeniør, mens opgaven som landskabsarkitekt ligger hos Lassen Landskab.

Spaden går i jorden i oktober

Boligerne på mellem 78 og 123 kvm består af rækkehuse i to plan med egen terrasse, og lejlighederne har altan eller terrasse. Området bliver således sammensat af to typer rækkehuse og to typer etageboliger, og imellem boligerne dannes forskelligartede opholdsarealer. Funktioner og løsningsmuligheder kan samtidig variere i de enkelte bygninger og de enkelte boliger. 

– Der opføres blandt andet et multifunktionelt fælleshus, hvor der vil være fællesspisning, aktivitetsrum, værksteder og meget andet. Tanken med fælleshuset og de varierende boligstørrelser er, at byggeriet skal understøtte det nære fællesskab på tværs af generationer og interesser, forklarer Michael Kongsbak, projektchef MT Højgaard.

Arbejdet er begyndt, og første spadestik forventes ifølge projektchef, Bjørn Gervø, EDC Projekt Poul Erik Bech i oktober i år, så de første boliger vil stå klar til indflytning halvandet år senere.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14