23948sdkhjf

Chef om Velux-lukning: - Sådan noget kommer altid på et dårligt tidspunkt

Vindueskoncernen Velux har netop meddelt, at man i løbet af foråret vil lukke fabrikken i Skærbæk, og ved samme lejlighed bliver 130 ansatte afskediget. 

Lukningen skyldes en stigende overkapacitet, og nu har ledelsen altså valgt at trække en streg i sandet, forklarer pressechef i Velux Gruppen Jens Bekke.

- Overkapaciteten har stået på i et stykke tid. Vi kan se løbende, at vi ikke udnytter vores produktionsapparat helt, og på et tidspunkt skal vi træffe beslutning om at stoppe. Det er så nu. Men sådan noget kommer altid på et dårligt tidspunkt, siger han til Wood Supply med henvisning til coronakrisen.

Lukningen og fyringsrunden skyldes ikke coronakrisen, men den kan stikke en kæp i hjulet for de folk, der snart skal med i ledighedskøen.

- Det er hårdt for de medarbejdere, der bliver ramt. Vi håber, hjulene er kommet i gang til foråret, så de har andre muligheder for at komme videre, siger Jens Bekke.

Velux Gruppen håber at kunne finde plads til nogle af medarbejderne andre steder i virksomheden og vil desuden hjælpe de fyrede medarbejdere videre bedst muligt.

Velux' pressechef afviser, at beslutningen er et udtryk for afmatning af salget. I stedet forklarer han det med, at der ikke længere er tilstrækkelig efterspørgsel efter den type produkter, der laves komponenter til i Skærbæk Bygningsindustri.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109