23948sdkhjf

Se listen: De skal forløse byggeriets potentialer

Holdet er sat: Tunge profiler udpeget som bestyrelse for Danmarks nye erhvervsklynge for byggeri og anlæg

Bestyrelsen for Danmarks nye erhvervsklynge for byggeri og anlæg er netop blevet udpeget, og det bliver en række fremtrædende profiler, som kommer til at støbe fundamentet for den nye erhvervsklynge. Martin Manthorpe, direktør for strategi, forretningsudvikling og public Affairs i NCC Building Danmark, blev således udpeget som formand.

Det skriver erhvervsklyngen i en pressemeddelelse.

Martin Manthorpe er et kendt ansigt i klyngeverden, da han i en årrække har været en del af bestyrelsen i Gate 21. Med Skanska, COWI og en tid som founding partner i egen startup virksomhed på sit CV er det en erfaren erhvervsprofil og klyngekending, der står i spidsen for det bredeste samarbejde i bygge- og anlægsbranchen til dato.

- Den nye erhvervsklynge er vigtig, fordi vi får dannet en platform, hvor vi kan samarbejde på tværs af videnssektorer, udvikling og byggeri. Min vision er at få forløst branchens store potentiale. Vi fylder så meget i samfundsøkonomien og ressourcekredsløbet ikke kun herhjemme, men i hele verden. Vi har et kæmpe ansvar, og vi skal med på udviklingen ikke mindst på digitaliseringen af branchen, siger bestyrelsesformand Martin Manthorpe.

To prominente profiler som næstformænd

Posten som næstformand deles ikke af én, men to prominente profiler. Det bliver tidligere minister og nuværende direktør for Danske Arkitektvirksomheder, Lene Espersen, og direktør for Isolering-Gruppen A/S, Kurt Adamsen, der sammen skal sørge for, at branchens kreative ansigt udadtil og de små virksomheder får en stemme i det brede selskab.

- Jeg glæder mig til at være med til at skabe et samlingspunkt, hvor hele byggebranchen og videninstitutionerne kan mødes, ikke mindst om bæredygtige løsninger igennem hele værdikæden. Vi skal fremme de bedste cirkulære modeller og samtænke med FN´s verdensmål. Der ligger et kæmpe potentiale i at tænke de teknologiske muligheder ind i flere løsninger og skalere dem for at fremme værdiskabelsen i byggeriet, siger næstformand Lene Espersen.

- Danmarks erhvervsklynge for byggeri og anlæg har en stærk bestyrelse bag sig, der er bredt geografisk forankret og inkluderer alle grene af erhvervslivet samt udvikling og forskning. Vi er ambitiøse på klyngens vegne, og jeg ser meget frem til at komme i gang med at bygge videre på Danmarks styrkeposition og realisere potentialet for vækst og innovation blandt virksomheder i hele landet, siger næstformand Kurt Adamsen.

Hele værdikæden samlet i én og samme erhvervsklynge

Bestyrelsen for erhvervsklyngen favner hele økosystemet med stærke repræsentanter fra erhvervslivet, videninstitutioner, brancheforeninger og kommuner. Sammen skal bestyrelsen nu sætte retningen for klyngens aktiviteter indenfor grøn omstilling, Smart City, cirkulær økonomi og ny teknologi.

- Når vi samler det bedste, vi har i Danmark indenfor forskning, design og udførelse, kan vi gøre en reel forskel for den cirkulære økonomi, digitaliseringen og Smart City både for os selv og ude i verden, siger bestyrelsesformanden Martin Manthorpe.

En stærk kreds står bag den nye erhvervsklynge

Målet med erhvervsklyngen er at bringe hele værdikæden sammen om at fremme innovation, produktivitet, eksport og vækst i en branche, som er præget af et stort innovationsbehov, hastig teknologisk udvikling og krav om bæredygtighed og grøn omstilling i såvel materialer, produkter, byggeproces som drift af bygninger og anlæg.

Den nationale byggeri- og anlægsklynge får hovedkontor i Albertslund, regionale hubs i Odense og Aalborg og filialkontorer i Næstved og Midtjylland. Den nye organisation er resultatet af flere eksisterende organisationer, der har valgt at forene kræfterne. De to nationale innovationsnetværk InnoBYG og Smart City Cluster Denmark, samt den regionale klynge BYG FYN i Odense fusionerer, ligesom dele af Gate 21 i Østdanmark og Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling Norddanmark bliver en del af den nye organisation. BLOXHUB i København bliver en tæt strategisk samarbejdspartner for erhvervsklyngen.

Erhvervsklyngen for byggeri og anlæg blev udpeget af Uddannelses- og forskningsministeriet den 1. oktober sammen med en række nye nationale klynger, som skal skabe samarbejde mellem forskere og virksomheder og dermed skabe mere innovation i samfundet.

Det er allerede nu muligt at melde sig ind i den nye klynge på https://klyngenforbyggerioganlaeg.dk/. Det er gratis at være medlem det første halvår af 2021.

Bestyrelsen (alfabetisk):

  • Anne Hedegaard, Leder, Frandsen & Søndergaard K/S
  • Hans Stavnsager, Borgmester, Faaborg-Midtfyn Kommune
  • Bjarke Helmar Jensen, Ejer, Nyborg El ApS
  • Christian Helweg, Ejer, Råt&Godt
  • Kurt Adamsen, Direktør, Isolerings-Gruppen A/S (næstformand)
  • Lars Storr-Hansen, Direktør, DI
  • Lene Espersen, Direktør, Danske Arkitektvirksomheder (næstformand)
  • Martin Manthorpe, Direktør, NCC (formand)
  • Mette Glavind, Direktør, Teknologisk Institut
  • Natalie Mossin, Institutleder, Det Kongelige Akademi - Arkitektur
  • Neel Strøbæk, Direktør, Ramboll Group
  • Per Mikael Åkesson, Direktør, VELUX
  • Steen Christensen, Borgmester, Albertslund Kommune
  • Thorkild Ærø, Prodekan, Aalborg Universitet
  • Ulla Vestergaard, Borgmester, Thisted Kommune
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125