23948sdkhjf

Entreprenør måtte tænke nyt - operatør trak sig fra projekt med 653 boliger

Siden slutningen af 2019 har totalentreprenør Bgb og ejendomsudvikleren Gefion Group arbejdet sammen om et byggeri med 653 ungdoms- og studieboliger samt erhverv på Engvej 155 på Amager. I sidste måned blev der bundet sløjfe på sagen med en projektsum på 1,25 mia. kr. i form af et salg til svenskejede Pareto Securities

Vejen fra planlægning til salg bød dog på en markant ændring i projektet, fortæller Bgb, som har afdeling i Ishøj og hovedsæde i Skive, i en pressemeddelelse. 

De 653 ungdomsboliger er indrettet i et tidligere kontorkompleks bestående af fire blokke. Bgb har været med til at udvikle projektet, hvor studieboligerne indrettes i blokkene, som bevarer deres oprindelige betonkonstruktion, men ellers gennemgår en fuldstændig transformation. 

Særligt opsigtvækkende er kompleksets vartegn, en gylden stålkonstruktion, hvor der også indrettes boliger i. Stålkonstruktionen var oprindeligt tænkt som vartegn for det hotel, der var tænkt ind i ejendommen, men undervejs i byggeriet måtte der omprojekteres, da hoteloperatøren forståeligt nok trak sig på grund af coronakrisen. 

– Det vil fortsat være et vartegn for projektet, selv om det i stedet bliver med boliger, siger Mads Volmer Nielsen, projektchef og partner i Bgb, i pressemeddelelsen.

Plads til køkkener og tekniske installationer 

Den store ændring af projektet blev et bump på vejen for totalentreprenøren. For selv om studieboligerne har samme størrelse som hotelværelserne, skulle der alligevel ændres meget i projektet for at konvertere funktionen. 

– Når man har færdigprojektet et hotel, og så finder ud af, at der skal ændre anvendelse, så gælder det om at finde ud af, hvordan man bedst muligt får projektet konverteret. Hvordan man tilpasser det til en ny anvendelse uden at starte helt forfra, siger Mads Volmer Nielsen. 

Alle værelserne var planlagt med badekabiner, og nu skulle der også findes plads til et køkken. 

– Der skulle vi undersøge, hvordan vi kunne indrette værelserne. Men også alle de tekniske installationer skulle revurderes, for med boliger er der et større behov for eksempelvis strøm. Her har målet været at kunne fastholde så meget af projekt som muligt sådan produktionen har kunnet fortsætte sideløbende med projekteringen af de konverterede boliger, forklarer projektchefen. 

I løbet af få måneder er de første af de mange hundrede boliger klar til aflevering, så nye studerende kan flytte ind og være klar, når semesteret starter efter sommerferien. 

De sidste boliger på Engvej står klar i første halvdel af 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11