23948sdkhjf

Byggeledere slår hul i lønloftet

Mester Tidendes chefredaktør sætter aktuelle sager på spidsen

Der er endnu ikke nogen statistik over de seneste måneders lønstigninger. Generelt ligger det sådan, at lønnen i byggeriet er steget små fire procent inden for det seneste års tid. Men, der er selvfølgelig store geografiske forskelle, ligesom der naturligvis også er forskelle i forhold til jobfunktion og kompetencer.

Hvis man lytter til markedet lige nu, så er efterspørgslen på bygge- og projektledere og kalkulationsfolk så stor, at der følger adskillige tusindelapper med, hvis det lykkes en virksomhed at hente en byggeleder fra en anden virksomhed. Så det ser ud til, at bygge- og projektledere og kalkulationsfolk slår nogle gevaldige huller i lønloftet i denne tid, hvor efterspørgslen på arbejdskraft er rekordstor.

Den desperate situation for de virksomheder, som står med ordrerne, men mangler hjerner og hænder til at udføre dem, kan også betyde, at virksomhederne ikke altid får den rigtige mand til jobbet.

Det er jo ikke alle, der er lige dygtige. Så man risikerer altså at hive en medarbejder ind til en eksorbitant høj løn, som måske slet ikke passer til jobbet.

Sat på spidsen, så må virksomhederne hellere sige nej til en opgave eller to end at lyn-ansætte en nøglemedarbejder uden at have en sikker fornemmelse af, hvad han formår.

Når lønglidningen tager fart, så er det nemlig ofte sådan, at det ikke er kompetencerne, der er udslagsgivende ved ansættelsen, men næsten udelukkende et spørgsmål om at få stillingen besat.

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109