23948sdkhjf

Dansk arkitekt skal tegne en helt ny by i USA til 2.500 mia. kr.

En amerikansk milliardær vil over 40 år stå i spidsen for opføre en helt ny by i USA med plads til fem millioner mennesker. Den danske arkitektvirksomhed Bjarke Ingels Group skal tegne byen, som han anslår, vil koste omkring 2.500 mia. kr. at opføre. Det skriver CNN

Det er milliardæren og tidligere Walmart-direktør Marc Lore, som er idémanden bag det store projekt. Men inden byen kan blive en realitet, skal han dog lige finde et sted at placere den samt få de mange milliarder til at bygge den på plads. 

Byen bliver kaldt Telosa, og skal ifølge CNN være en bæredygtig metropol, som han håber at skabe fra bunden i den amerikanske ørken. Det 150.000 hektar store projekt lover miljøvenlig arkitektur, bæredygtig energiproduktion og et angiveligt tørkebestandigt vandsystem. Et såkaldt "15-minutters bydesign" giver beboerne adgang til deres arbejdspladser, skoler og faciliteter inden for et kvarters pendling fra deres hjem.

Selvom projektets planlæggere stadig leder efter lokationen for den nye metropol, nævnes Nevada, Utah, Idaho, Arizona, Texas samt området omkring Appalacherne som mulige placeringer. 

Planen er, at finansieringen skal komme blandt andet private investorer, filantroper samt føderale og statslige tilskud og økonomisk udviklingsstøtte. Planlæggerne håber ifølge mediet på at tage kontakt til myndighederne "meget snart" med henblik på at byde de første beboere velkommen inden 2030.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109