23948sdkhjf

Emhætteproducent sælger fra: Planen er at vokse godt op i Danmark

Planen er at vokse godt op i Danmark.

Det fortæller direktør Karsten Nielsen fra high end emhættevirksomheden Nilroy i Galten. Han har netop solgt 37 procent af virksomheden fra til hhv. en kapitalfond og tre private investorer med det håb om at skaffe kapital til virksomhedens vækst og – længere ude i fremtiden – et eksporteventyr i udlandet.

Det fortæller Karsten Nielsen i et interview med Electronic Supply

- Ideen med det hele er at få flere kompetencer ind. Jeg har startet virksomheden op for seks år siden, og jeg må bare indse, at det er svært, og man kan ikke det hele selv. Så jeg har brug for hjælp til især markedsføring. Det produktionsmæssige har jeg godt styr på, men skal jeg ud over rampen med virksomheden, så kræver det mere, fortæller Karsten Nielsen.

Karsten Nielsen bliver i rollen som virksomhedens direktør og sidder også stadig på størstedelen af ejerskabet. Men alligevel bliver det lidt noget andet med nye kræfter ombord, fortæller han.

- Jeg har fået nogen, jeg står til ansvar for. Mit daglige virke har ændret sig lidt, fordi jeg skal lave lidt mere rapportering og lidt administrativt arbejde. Men det kommer der jo også noget godt ud af for mig, siger Karsten Nielsen.

Tænke os ordentligt om

I første omgang skal den nye kapitalindsprøjtning bruges på at sikre virksomhedens ben på dansk jord, fortæller direktøren.

- Vi vokser snart ud af vores lejede lokaler, så inden for overskuelig fremtid skal vi begynde at overveje, hvad vi så skal. Vi skal i gang med at ansætte folk, så løber man jo hurtig tør for plads, siger han og fortsætter:

- Vi skal også se på, hvordan vi kan optimere produktionen og måske opgradere med maskiner. Men det hele er stadig så nyt, så vi skal lige finde os til rette med investeringen og få tænkt os ordentligt om, siger Karsten Nielsen.

En ting er sikkert; det gælder om at sikre virksomhedens fundament i Danmark. Først bagefter skal drømmen om udlandet vækkes til live.

- Jeg har 25 års erfaring fra emhættebranchen og kender markederne i de nordiske lande og også Tyskland rigtig godt. Så vi er gået i samarbejde med ambassaderne i Oslo om Berlin om at få lavet markedsanalyser, data på boligmassen sammenlignet med Danmark og så videre. Det er virkelig en kæmpe hjælp, vi har fået der, siger han.

Danmark er overreguleret

Og der er god grund til at bruge kræfterne i Danmark til en start. Nilroys kunder tæller bygherrer og køkkenfirmaer, og derfor skal Karsten Nielsen hele tiden holde sig skarp på byggeregulativer, så hans produkter bliver ved med at opfylde kravene.

- Danmark er kraftigt overreguleret, når det kommer til byggeregler og krav. Lige nu arbejder vi med et byggeregulativ fra 2018. Der er ikke kommet et fast regulativ siden, så vi får skiftende meldinger hver tredje måned. Vi bruger cirka en halv medarbejder på at følge med i det, men det er også vigtigt. Nærmest en slags hobby for os, siger Karsten Nielsen, der tilføjer, at han næsten er i direkte kontakt med myndighederne, der fastsætter regulativerne bare for at være sikker.

Og selvom han kalder det en hobby, kan det være fatalt for virksomheden, hvis ikke emhætterne lever op til det, de skal.

- Det er virkelig vigtigt, at vi er skarpe på at opfylde kravene. For hvis ikke kan et byggefirma vende tilbage til os og sige, at de ikke kan installere vores emhætter, og så ryger der omsætning, siger han.

Nilroys kunder tæller især private, arkitekter, køkkendesignere og større bygherrer. Ud over direkte salg har Nilroy tidligere leveret til HTH, Culina, Hanstholm Køkken, Kalø Køkkenet, Spacemen, Living House, Moos med flere. 

Fakta

Karsten Nielsen har solgt 37 procent af sin virksomhed til kapitalfonden Investo Capital samt Flemming Pedersen fra modulbyggervirksomheden Danish Modular Systems, Torben Abildgaard fra rekrutteringsbureauet Curia og Jacob Lange fra Lange PR.

Karsten Nielsen sidder stadig på størstedelen af ejerskabet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.129