23948sdkhjf

Ekspert kloner karm- og facadedybel

Fastgørelseseksperten fischer har klonet sig til et nyt medlem af DuoLine-serien. Det seneste skud på stammen hedder DuoXpand og kombinerer egenskaber fra DuoPower og FUR.

- Med DuoXpand bliver fastgørelse på karme og facader en mere fleksibel og sikker løsning – også sikrere end de løsninger, vi tidligere har kendt. Den er fleksibel i forhold til byggematerialet og sikker, fordi den har stor styrke og en retningsbestemt ekspansion. Det giver bedre håndværk at fastgøre med denne her, forklarer Lars Holbæk, Nordic head of Product- & Marketing hos fischer.

Forventningen er, at DuoXpand med tiden vil afløse eksisterende produkter.

- I Danmark har vi hidtil brugt rigtig mange skruer – enten beton- eller karmskruer – men der er mange fastgørelser, hvor det ikke er så langsigtet en løsning. I dag har man heldigvis fået øjnene op for, hvor vigtigt det er, at materialer har en lang levetid, siger han.

- Derfor giver det mening at gå over til at bruge flere karm- og facadedybler. Det er mere skånsomt for materialet, når man har et lille nylonelement, der sidder og fjedrer, end hvis man har stålelementer, hvor alle vibrationer forplantes direkte. Det vil alt andet lige gøre de fleste materialer mere robuste overfor tidens tand, hvis de ikke belastes indefra, fremhæver Lars Holbæk.

 Kombination af hårdheder

En af ”hemmelighederne” bag DuoXpand er kombinationen af hårdheder; den faste grå nylon, og den fleksible røde nylon. Desuden er DuoXpand mindre gennemskåren i lamelstrukturen, end dens forgængere. Det gør lamellerne mere retningsstabile, de er ikke så tilbøjelige til at dreje med rundt.

Og de fine røde lameller i den fleksible nylonkvalitet former sig efter borehullet, så belastningen fordeles optimalt over hele borehullet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126