23948sdkhjf

Svensk grossist-gigant vil købe Sanistål

Ahlsell Danmark ApS, der er en del af den svenske Ahlsell-koncern, har indgået en aftale med en række storaktionærer i Sanistål.

Danske Bank, Nordea, Jyske Bank og Nykredit Bank ejer tilsammen 75,49 procent af aktiekapitalen i Sanistål, og dem vil Ahlsell overtage til en pris på 58 kroner per aktie.

Derudover har Ahlsell indgået en transaktionsaftale med Sanistål, der betyder, at svenskerne fremsætter et købstilbud på de resterende aktier til 85 kroner per aktie. Prisen er 21,6 procent over gennemsnitskursen den seneste måned.

Lykkes det at købe alle aktier, har Ahlsell dermed betalt 770,5 millioner kroner for Sanistål.

Bestyrelsesformand Anders K. Bønding, Sanistål, siger:

- Ud fra en samlet vurdering ser vi salget til Ahlsell som den bedste løsning for Sanistål og dets interessenter. Som en stærk, langsigtet og industriel ejer kan Ahlsell være med til at løfte Sanistål yderligere, og Sanistål vil opnå betydelige skalafordele som den danske del af Nordens førende distributions- og servicekoncern. Det er åbenlyst, at de fire storaktionærer ikke var naturlige, langsigtede ejere af Sanistål, og vi er i bestyrelsen glade for, at vi kan eksekvere det nødvendige ejerskifte på en sådan måde, at der skabes værdi for mindretalsaktionærerne i Selskabet.

Ahlsell er en af Nordens førende distributører af installationsprodukter, værktøjer og andre leverancer til installatører, entreprenører, ejendomsadministratorer, industrien, elselskaber og den offentlige sektor. Den svenske koncern har cirka 5.900 medarbejdere og mere end 240 butikker. Hovedmarkederne er Sverige, Norge og Finland, og desuden opererer Ahlsell i Danmark, Estland og Polen.

- I vores ambition om at være den førende distributør i den nordiske region har vi længe haft som mål at etablere os i fuld skala i Danmark. Vi er imponerede over den seneste udvikling i Sanistål og ser frem til at indlemme dem i Ahlsell-familien for sammen at udvikle et endnu bredere tilbud til vores kunder, siger Claes Seldeby, president og CEO hos Ahlsell Group.

Se nøgletal og flere artikler om:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125