23948sdkhjf

Nystartet lærling: Om 10 år har jeg eget firma

21-årige Magnus Jakobsen er kun lige begyndt på struktøruddannelsen, men ambitionerne er store

Det er to store spring, som 21-årige Magnus Jakobsen har foretaget sig i år, men han er landet godt og trives med sine to store ændringer. Og så drømmer han om et tredje og endnu større spring. Men et skridt ad gangen.

Først rev han teltpløkker op fra indre København og rykkede sammen med sin kæreste, Ramona, til Galten, der ligger mellem Aarhus og Silkeborg. For det andet skiftede han arbejde, da et næsten endt uddannelsesforløb som maler endte med en opsigelse på grund af ordrenedgang. Gennem et vikarbureau fik han øjnene op for struktørfaget. Han fik job som arbejdsmand i entreprenørfirmaet Anton Christensen ApS for at prøve kræfter med jobbet. Det gik blot én måned, så underskrev han sin lærekontrakt som struktørelev for de kommende fire år.

- Det er maskinerne, jeg godt kan lide og de store materialer som for eksempel rør. Firmaet, jeg er ansat hos, laver mange forskellige opgaver. Der er ikke to dage, som er ens. Vi laver kloak og har et samarbejde med Herning Vand, hvor vi eksempelvis laver reparationer og skifter dæksler, fortæller den unge struktørlærling.

Malerpensler og storbyliv er nu erstattet med maskiner og rør samt en køretur fra Galten til Snejbjerg ved Herning. Et godt bytte, mener Magnus Jakobsen.

- Det er federe at være struktørlærling, end jeg regnede med. Der er måske lidt mere håndarbejde, end jeg havde forventet. I vikarbureauet var der flere maskiner, men det er ikke kommet totalt bag på mig. Jeg har gode kolleger og interessante opgaver. Der er en god mængde af det hele, siger han.

Ambitionerne er store

Det er gået hurtigt for den unge københavner, siden han satte fødderne på den jyske muld, men hvorfor stoppe her?

Selvom hans læretid er i sin spæde begyndelse, er der fart på drømmene.

- Jeg er 21, men jeg tænker, at jeg i begyndelse af 30'erne godt kunne tænke mig at have mit eget firma. Jeg har 10 år til at forberede mig på det. Jeg kan godt lide at have et mål, lyder det ambitiøst fra Magnus Jakobsen.

Der er med andre ord fart på manden, som Licitationen snakker med, da han sidder i bilen på vej hjem fra første dag på første af fire skoleforløb.

Uddannelsen tager han på Learnmark i Horsens, hvor han over tiden bliver specialist i kloakerings-, anlægs- og belægningsarbejde samt at nivellere og afsætte bygningsarbejde. Og så er der stadig lige en lille opgave i at lære at bakke med trailer.

Men trods "jydekrog", farhumor på arbejdspladsen og roligere omgivelser, er han ikke i tvivl om, at han har truffet nogle gode valg.

- Det er turen værd, slutter han.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Bravida køber op i Trekantområdet
Dansk arbejdstøjsproducent træder ind i Formel 1
Entreprenør med 80 ansatte konkurs
Tvilum lukker fabrik
Lærlinge kommer til skade i hobetal: Broen mellem uddannelse og læreplads er for svag
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.125