23948sdkhjf

Nyt huldæk med mindre cementindhold og lavere CO2-aftryk

For at imødekomme nye lovkrav introduceres huldæk med op til 31 procent mindre CO2-aftryk end branchestandarden

- Vores huldæk er ikke kun markedets mindst CO2-belastende - de har præcis de samme kvaliteter og styrker som de traditionelt producerede.

Så sikker er salgsdirektør Morten Erikstrup fra Spæncom i sin præsentation af huldækket i en pressemeddelelse. Her fremgår det, at huldækket oftest er den bygningsdel, der har den største indvirkning på byggeriets samlede klimapåvirkning.

- Vores produktions- og laboratorieteknikere har optimeret måden, vi producerer huldæk på. Det flugter med vores ambition om at producere betonelementer med markedets laveste klimaaftryk, fortæller Morten Erikstrup videre.

Et huldæk er den betonkonstruktion, der udgør henholdsvis gulv og loft mellem etagerne i en bygning. Spæncom har reduceret huldækkenes CO2-aftryk ved at erstatte en del af cementen med alternative fyldstoffer.

Nye lovkrav

Fra årsskiftet kræver nye regler, at et nybyggeri maksimalt må belaste miljøet med 12 kilo CO2-udledning p.r kvm pr. år. Kravet strammes løbende i de kommende år, så CO2-belastningen maksimalt må være ni kilo pr. kvm pr. år i 2027.

Fra januar 2023 kræver bygningsreglementet ligeledes, at der skal udarbejdes livscyklusanalyse for alt nybyggeri - det vil sige en analyse af det totale CO2-aftryk i byggeriets levetid.

Morten Erikstrup tror på, at de nye regler vil øge efterspørgslen efter Spæncoms nye huldæk:

- Vi mærker tydeligt på både bygherrer, arkitekter og de rådgivende ingeniører, at de er meget bevidste om de kommende grænser for nybyggeriers CO2-aftryk, siger han i pressemeddelelsen.

Vi mærker tydeligt på både bygherrer, arkitekter og de rådgivende ingeniører, at de er meget bevidste om de kommende grænser for nybyggeriers CO2-aftryk Morten Erikstrup, salgsdirektør Spæncom

Kaptain

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Konkurser: Se hvilke virksomheder i byggeriet, som måtte dreje nøglen i den forløbne uge
Organisationer i opråb: Der skal investeres kraftigt, hvis dyster udvikling skal vendes
Tag hånd om støvet, mester!
Med hjælp fra en Teleskopkran rejser 27-årig tømrermester træelementhuse i lange baner
Sanistål skifter hele bilflåden til elbiler
Tredje rejsegilde for samme bygherre i Høje Taastrup
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Licitationen
Leder IDAG

Send til en kollega

0.125