23948sdkhjf

I OKNygaard drives klimaindsatsen både af et værdisæt og en efterspørgsel

I anlægsgartner-virksomheden OKNygaard er hensynet til miljø og klima en grundværdi. Man har fastlagt en bæredygtighedsstrategi, der går på tværs af virksomhedens 11 afdelinger.

- Som en del af vejen mod at blive en mere bæredygtig virksomhed tager vi ansvar for skabelsen af en grønnere fremtid med færre CO2-udledninger. Derfor sætter vi i OKNygaard ind, når og hvor det kan lade sig gøre at nedsætte vores eget klimaaftryk”, udtaler Ole Kjærgaard, adm. direktør i OKNygaard i pressemeddelelsen.

OKNygaard er for nyligt blevet indlemmet som datterselskab i koncernen Idverde, hvilket kun har styrket vægten af de grønne grundværdier. Det er et erklæret mål, meddeler OKNygaard, at man årligt skal lykkes med at reducere virksomhedens CO2-udledninger med 5 % . 

Fra 2020 til 2021 oversteg man sine egne mål, da virksomheden formåede at nå en reduktion af det samlede CO2-udslip på 11 % målt på ton CO2 pr. million kr. omsætning

Elektrificering og oplysning er den vigtigste drivkraft

En hel del af virksomhedens succesfulde færd med at nedbringe sit CO2-aftryk skyldes, at man over en årrække har omstillet sin maskinpark til mere klimavenlige løsninger. 

Når vi ved, hvor mange timer hver enkelt maskine har været i anvendelse, undgår vi at udskifte nogle for tidligt, og vi kan fokusere mere på service på maskinerne Klavs Thorsø Nielsen, indkøbschef i OKNygaard

I dag har virksomheden 1.000 batteridrevne håndholdte maskiner og knap 200 robotplæneklippere.
Konverteringen til el-værktøj betyder en markant CO2-reduktion på over 90 % samt færre vibrationer, mindre støj og ingen brændstofdampe til gavn for medarbejderne og omgivelserne, der arbejdes i.

Ifølge Klavs Thorsø Nielsen, der er indkøbschef i OKNygaard, skyldes det massive indhug i CO2-udledningerne dog også en forøget brug af data i forhold til, hvordan flåden styres mest effektivt.

- Det betyder bl.a., at vi helt præcist kan se, om de forskellige ruter har det rette el-materiel til at løse opgaven. Vi kan også lave en nøjagtig udskiftningsplan for maskinerne. Når vi ved, hvor mange timer hver enkelt maskine har været i anvendelse, undgår vi at udskifte nogle for tidligt, og vi kan fokusere mere på service på maskinerne, lyder det fra Klavs Thorsø Nielsen i pressemeddelelsen.

Flere kunder efterspørger CO2-regnskab og klimatiltag

OKNygaards fokus på målrettet CO2-reduktion eksisterer ikke i et vakuum, men styrkes også af et generelt stigende samfundsinteresse for klimahensyn. Virksomheden udtrykker, at man oplever en stigende efterspørgsel hos både virksomheder og i det offentlige på informationer om bl.a. CO2-udledning og indsatser for at modgå disse.

Derfor er virksomheden undervejs med udviklingen og implementeringen af et værktøj, der kan bruges til at måle de enkelte maskiners CO2-udledning og vise forskellen på klimapåvirkningen ved brug af eldrevne versus dieseldrevne maskiner. Det nye værktøj skal hjælpe med at tydeliggøre det konkrete klimaaftryk ved forskellige projekt- og opgavebeskrivelser.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Digital sikkerhed kan give et forspring til konkurrenterne
Lokal anlægsentreprenør vinder stor driftsopgave i Holstebro
Som bevaringshåndværker bliver man en del af historien - med løsninger til fremtiden
Direktør for stort byggefirma: Vi blev nødt til at afskedige medarbejdere
Ny varehuschef i Bauhaus: Missionen er en arbejdsplads, hvor medarbejderne møder glade ind
Konkurser: Se hvilke virksomheder, som måtte dreje nøglen i den forløbne uge
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Licitationen
Leder IDAG

Send til en kollega

0.093