23948sdkhjf

Klæd dig på til at rådgive kunder, der ønsker energioptimerede vinduer

En ny undersøgelse fra Energistyrelsen viser, at mere end en tredjedel af danske husejere overvejer at energiforbedre deres hus. KPK Døre og Vinduer giver tre gode råd til håndværkere, der står med kunder, som vil udskifte deres vinduer

Priserne på fjernvarme, gas og olie har igennem længere tid været usædvanligt høje. Derfor har der aldrig været større incitament til at holde på varmen end nu. 

Ifølge nye tal fra Energistyrelsens viser landets husejere stor interesse for energioptimering, hvor over en tredjedel svarer, at de overvejer at energiforbedre deres hus.

Særligt udskiftning af vinduer er en populær måde at spare kilowatt-timer på varmeforbruget. Blandt de husejere, der har energirenoveret boligen, svarer knap halvdelen, at de har skiftet vinduerne i deres bolig.

Taget og vinduerne er ofte det største problem, og i et ældre hus med originale vinduer anbefaler vi stort set altid at udskifte dem, fordi det giver den største effekt Rasmus Scherfig, tømrermester

Interessen for energioptimering og vinduesudskiftning er da også noget, man i høj grad mærker hos tømrermester Rasmus Scherfig i Grindsted:

- Energioptimering fylder rigtig meget hos vores kunder lige nu, og vi kan mærke, at der her i efteråret er mange flere end normalt, der er interesserede i energirenovering og kommer og fortæller, at de har svært ved at holde på varmen og kan mærke, at det trækker ind med kulde, fortæller han i en pressemeddelelse og uddyber:

- Taget og vinduerne er ofte det største problem, og i et ældre hus med originale vinduer anbefaler vi stort set altid at udskifte dem, fordi det giver den største effekt, fortæller Rasmus Scherfig.

Der kan altså være en god portion af opgaver at hente til ordrebogen ifm. den populære og effektive vej til energioptimering. Men hvordan rådgiver man bedst kunderne, når de skal have skiftet vinduer? I samme pressemeddelelse kommer KPK Døre og Vinduers salgschef, Peter Bechmann, med tre gode råd:

1. Gør kilowatt-besparelsen konkret

For mange kunder kan det være meget diffust at tale om energioptimering og -besparelser. Vil man gøre det mere konkret, er det ifølge Peter Bechmann en god idé at henvise til Energiberegneren på energivinduer.dk

Energiberegneren er et godt værktøj, fordi den med et helt konkret tal kan fortælle, hvad et vinduesskift kommer til at betyde for den pågældende kunde målt i antallet af kilowatt-time Peter Bechmann, salgschef i KPK Døre og Vinduer

Her skal man blot indtaste kundens eget boligareal, opvarmningskilde samt de eksisterende og nye vinduers alder og energimærke og ud kommer den mængde energi, der spares ærligt.

- Energiberegneren er et godt værktøj, fordi den med et helt konkret tal kan fortælle, hvad et vinduesskift kommer til at betyde for den pågældende kunde målt i antallet af kilowatt-timer, forklarer Peter Bechmann.

Hvis kunden eksempelvis bor i et el-opvarmet 130 kvadratmeter stort parcelhus, er det årlige varmeforbrug ifølge Bolius 18.100 kilowatt-timer. Skifter man så de oprindelige vinduer fra 60’erne til nye, der har Energimærke A, kan husstanden opnå en reduktion i det årlige varmeforbrug på knap 28 procent.

2. Hold det simpelt

Når håndværkere skal rådgive kunden i forbindelse med vinduesudskiftning og energioptimering, er det ifølge Peter Bechmann bedst at holde det så enkelt som muligt:

- Det kan i særlige tilfælde være nødvendigt at kigge på eref- og u-værdi, men ved en helt almindelig vinduesudskiftning, forvirrer det mere, end det gavner, hvis man begynder at snakke om tekniske detaljer. Alle vinduer skal i dag leve op til strenge energikrav, og det har vi som vinduesproducent helt styr på.

Dermed er det eneste, mener han, som kunden egentligt har behov for at vide, at de vil få et moderne energivindue med trelagsglas, som lever op til bygningsreglementets krav. Sådan et vil altid holde mere effektivt på varmen end traditionelle termoruder med tolagsglas.

3. Gør det overskueligt

Mange kunder tænker umiddelbart, at det er alt eller intet, når det handler om energirenovering, og at man skal udskifte alle vinduer i hele huset for at opnå en effekt. Det kan både være en uoverskuelig stor økonomisk investering samt indgriben i dagligdagen for mange.

Det kan virke som en stor mundfuld at skulle renovere hele huset på én gang, og her kan man som den gode rådgiver hjælpe med at gøre det mere overskueligt ved at stille flere forskellige løsninger op og dele projektet op i mindre etaper. Peter Bechmann, salgschef i KPK Døre og Vinduer

Det er dog ikke tilfældet, understreger Peter Bechmann. Han peger derfor på, at det kan være en god idé at gøre opmærksom på de forskellige muligheder:

- Det kan virke som en stor mundfuld at skulle renovere hele huset på én gang, og her kan man som den gode rådgiver hjælpe med at gøre det mere overskueligt ved at stille flere forskellige løsninger op og dele projektet op i mindre etaper. For eksempel ved at tage en facade ad gangen, der hvor det trænger mest, forklarer Peter Bechmann.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094