23948sdkhjf

Teknikkæmpe fylder 140 år

I 1882 grundlagde Otto Kemp og Severin Lauritzen et af Europas første telefonselskaber og virksomheden Kemp & Lauritzen. Den 16. december kan den 2.400 mand store teknikvirksomhed fejre sit 140-års jubilæum.

Kemp & Lauritzen kan fredag 16. december fejre, at de i præcis 140 år har været med til at opbygge og udvikle det danske samfund. 

Fra Rådhusuret, der vogter over tiden i København, til de broer, der forbinder Danmark. Fra de første kraftværker til den nyeste teknologi inden for energieffektivisering og grøn omstilling.

- Fra i starten at være en ren el-virksomhed leverer vi i dag en bred pallette af tekniske ydelser inden for el, VVS, ventilation og køl – såvel som en række unikke specialer, beskriver Peter Kaas Hammer, adm. direktør i Kemp & Lauritzen, udviklingen af virksomhedens tekniske kompetencer i en pressemeddelelse.

Han fremhæver netop det konstante fokus på den tekniske udvikling som en af hovedårsagerne til, at virksomheds kontinuerlige og mangeårige fremgang.

- Vi kan på én gang tilbyde kunden tværfaglighed, dyb specialisering og ikke mindst alle former fra partnerskab: Fra daglig service til store entrepriser. Det gør os til en solid samarbejdspartner for kunden. Og det giver os en konkurrencefordel, når der skal bydes ind på de mest omfattende og komplekse teknikopgaver for de største danske aktører.

Om Kemp og Lauritzen

  • Kemp & Lauritzen leverer løsninger inden for el, VVS, ventilation og køl og tilbyder alt fra daglig service til store entrepriser og unikke specialer. 
  • Gennem årene har virksomheden stået for en række af Danmarks største teknikopgaver – fra servicering af de broer, der forbinder Danmark, til udvikling af driftskoncepter for flere af landets små og store erhvervsvirksomheder. 
  • Kemp & Lauritzen består af 2.400 medarbejdere og har udført tekniske totalløsninger til både private erhvervsdrivende og offentlige kunder i 140 år.

Kilde: Kemp & Lauritzen

Fondsejerskab og løbende opkøb

Derudover peger Peter Kaas Hammer på virksomhedens løbende opkøb samt virksomhedens fondsejerskab som en særlig styrke. I forbindelse med førstnævnte fremhæver han en række større indkøb, der har bidraget til den vigtige udvikling af Kemp & Lauritzen, Senest gennemførte man i 2020 opkøbet og integration af installatørvirksomheden Lindpro.

Det er en familiefond, der sikrer løbende langsigtede investeringer, konstant udvikling og solid konsolidering i Kemp & Lauritzen. Herudover geninvesterer fonden overskuddet i vores medarbejdere og i det danske samfund. Peter Kaas Hammer, adm. direktør i Kemp & Lauritzen

Og netop fondsejerskabet fra Axel Muusfeldts Fond giver det nødvendige manøvrerum samt friheden til at planlægge langsigtet, forklarer han.

- Det er en familiefond, der sikrer løbende langsigtede investeringer, konstant udvikling og solid konsolidering i Kemp & Lauritzen. Herudover geninvesterer fonden overskuddet i vores medarbejdere og i det danske samfund. Vi er på den måde begunstiget af at kunne have det lange lys på i vores virksomhedsdrift med et stabilt ejerskab til gavn for medarbejdere og kunder.

Rustet til fremtiden

Den administrerende direktør har også store forventninger til fremtiden, Særligt ser man i Kemp & Lauritzen med optimistiske øjne på de afledte effekter af den massive grønne omstilling, der ifølge Peter Kaas Hammer ”ikke kommer til at ske uden at tage et stort træk på vores tekniske kompetencer og viden”.

Vi er i fuld gang med en større bæredygtigheds- og digitaliseringsrejse, hvor vi blandt andet har opbygget stærke kompetencer inden for områder som ESCO (energieffektivisering) og intelligente bygningsinstallationer Peter Kaas Hammer, adm. direktør i Kemp og Lauritzen

- Her ser vi en stigende andel af vores kunder efterspørge rådgivning og løsninger, der er energieffektive, digitale og datadrevne. Dén efterspørgsel er vi godt rustet til at imødekomme, udtaler han og uddyber: 

- Vi er i fuld gang med en større bæredygtigheds- og digitaliseringsrejse, hvor vi blandt andet har opbygget stærke kompetencer inden for områder som ESCO (energieffektivisering) og intelligente bygningsinstallationer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096