23948sdkhjf

”Det er ikke alle, der finder glæden ved en universitetsuddannelse”

29-årige Peter Søndergaard Pedersen fra Næstved blev i sommer kåret som årets bedste detailelev af Dansk Industri og HK Handel for sin indsats hos Mosaikhjørnet i Brønshøj. I dag er han udlært og fastansat i samme virksomhed, hvor han er havnet på den helt rette hylde

Hvert år uddeler Dansk Industri (DI) og HK Handel Årets Fagprøvepris for detailuddannelsen til en elev, der har bestået fagprøven på Handelsuddannelsen med et originalt og flot resultat. 

I år løb Peter Søndergaard Pedersen, som har haft sin læretid hos flise- og klinkevirksomheden Mosaikhjørnet, med prisen.

For den gode indsats blev han ikke kun belønnet med prisen for årets bedst detailelev. Den sikrede ham også en fuldtidsansættelse som salgsassistent i selvsamme virksomhed. Han kan nu kigge tilbage på det første halve år som færdiguddannet.

- Der er ingen tvivl om, at jeg er endt på den helt rette hylde her hos Mosaikhjørnet, og derfor kunne jeg heller ikke takke nej til tilbuddet om en fastansættelse. Men det var egentlig aldrig givet, at jeg skulle tilbage til skolebænken. Jeg har nemlig altid haft krudt i røven, og derfor tog det også lidt tid at finde min egen karrievej, som ikke indebar lange og stillesiddende skoledage, forklarer Peter Søndergaard Pedersen if en pressemeddelelse.

En rollemodel for den bevidste vej udenom studenterhue og skolebænk

Peters rejse mod sit første voksenjob har derved ikke indeholdt studenterhue og universitetsuddannelse, som mange unge vælger i dag. I stedet viste det sig, at en erhvervsuddannelse var det helt rette valg – og det er man glade for hos Peters lærested, Mosaikhjørnet:

- Vi er naturligvis meget stolte af Peter, og de resultater han har opnået i sin læretid og til fagprøven. Hos Mosaikhjørnet har vi forsøgt at sammensætte Peters elevforløb, så han allerede tidligt i processen fik tildelt en masse ansvar samtidig med en bred viden om flisebranchen, farvesammensætning og de enkelte produkter, siger Mosaikhjørnets direktør, Tanja Foged.

Om Mosaikhjørnet

Mosaikhjørnet er en dansk, familieejet virksomhed med mere end 59 års erfaring inden for fliser og klinker til både indretning af private hjem og til restauranter, skoler, hoteller, butikker, større boligbyggerier og stort set alle typer af formål uanset kompleksitet og størrelse. 

Mosaikhjørnet yder professionel rådgivning og er sparringspartner og leverandør af kvalitetsløsninger til mange innovative byggeprojekter i Danmark. 

Virksomheden har butikker i Glostrup, Brønshøj og Aalborg og beskæftiger aktuelt 30 medarbejdere.

Kilde: Mosaikhjørnet

Hun fortæller videre, at det i hendes optik er vigtigt, at aktører som Dansk Industri og HK Handel gøre noget ekstra for at belønne og fremhæve de rollemodeller, der vælger en anden vej end den mere gænge, akademiske vej.

- De seneste år har der været en tendens til, at mange unge mennesker vælger en længerevarende uddannelse på eksempelvis universitetet, men denne udvikling betyder, at der kommer til at mangle utroligt mange faglærte i fremtiden.

Åben overfor at lære noget nyt hver dag

Peter Søndergaard Pedersen har således det seneste halve år for alvor fået mulighed for at nørde de forskellige fliseprodukter og deres egenskaber, så han kan yde den bedste service og hjælpe kunderne med at finde frem til præcis den løsning, de søger. 

Det betyder også, at når man arbejder i flisebranchen, skal du være åben overfor at lære noget nyt hver dag, også selv om du har fået papir på, at du er færdiguddannet – og lige præcis dette tiltaler mig utroligt meget, for så bliver der stillet krav til, at jeg løbende udvikler mig Peter Søndergaard Pedersen, årets detailelev 2022 og sælger hos Mosaikhjørnet

Det er i hans optik en definerende ting ved at arbejde hos Mosaikhjørnet, at man går på arbejde med en passion for at inspirere og vejlede kunderne om de bedste flisemuligheder. Skal man være i stand til at eksekvere på det, kræver det den nyeste viden på området.

- Det betyder også, at når man arbejder i flisebranchen, skal du være åben overfor at lære noget nyt hver dag, også selv om du har fået papir på, at du er færdiguddannet – og lige præcis dette tiltaler mig utroligt meget, for så bliver der stillet krav til, at jeg løbende udvikler mig, siger Peter Søndergaard Pedersen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.756