23948sdkhjf

Kloakmestrene skal gøre sig klar til at håndtere regnvand

I de kommende år skal kommuner og forsyningsselskaber investere milliarder i at gøre Danmark klar til stigende regnmængder. Rørcentret på Teknologik Institut er klar til at starte tredje hold på ny klimatilpasnings-uddannelse
De fleste kommuner har lavet klimatilpasningsplaner der skal implementeres i de kommende år. Det betyder, at der skal investeres milliarder i kommunal regnvandshåndtering. Opgaven er stor og kræver nye kompetencer hos medarbejderne i kommunerne og forsyningsselskaberne, men også hos kloakmestrene og andre, der arbejder med klimatilpasning, herunder håndtering af regnvand.

- Det er derfor vigtigt, at kommuner og forsyningsselskaber bruger hele den værkstøjskasse med løsninger, der er til rådighed. De fleste vil med fordel kunne bruge en kombination af traditionelle kloakeringsløsninger og alternativer, som Lokal Afledning af Regnvand (LAR) og grønne tage, til at finde en løsning der tilgodeser både regnvandsmængder, miljø og økonomi,

12 moduler

Rørcentret er klar til at starte tredje hold på den Klimatilpasningsuddannelse, som centret startede i 2014.

Den modulopbygget klimauddannelse henvender sig primært til medarbejdere i kommunernes forvaltninger herunder driftsmedarbejdere, samt forsyningsselskaber og rådgivere dvs. kloakmestre landskabsarkitekter, der arbejder med regnvandshåndtering og klimatilpasning.

Uddannelsen giver en bred viden om planlægning, samt overblik over design og praktisk udførelse af projekter inden for klimatilpasning, skybrudssikring og LAR. Uddannelsen er også en unik mulighed for at styrke netværket af engagerede fagfolk, der arbejder med regnvandshåndtering og klimatilpasning.

Uddannelsen består af 12 moduler over seks intensive dage, som afholdes af 3x2 dage i april-juni 2015 på Teknologisk Institut i Taastrup. Uddannelsen afsluttes med en projektopgave som evalueres.

Uddannelsen

På uddannelsen får du bl.a. svar på:

• Hvilke typer af LAR-anlæg findes der? Og hvordan dimensioneres de?

• Hvordan man bygger og dimensionerer LAR-løsninger eks. et regnbed og en faskine?

• Hvilke krav er der til rensning, udledning og nedsivning af regnvand?

• Hvad begreberne, hverdagsregn, dimensionsgivende regn og skybrud er.

• Hvad et LAR-anlæg koster samt drift i forhold til traditionelle anlæg?

• Hvilke fordele og begrænsninger der er ved LAR ifh. til traditionelle løsninger

• Hvilke LAR-elementer der eksisterer samt kender deres funktioner, opbygning og krav

både for hverdagsregn og skybrud

• Hvilke steder man kan søge oplysninger om LAR-anlæg

• Hvilken lovgivning der kommer i spil ved LAR-anlæg

• Hvilke vilkår ved tilladelser, der kan stilles

Læs mere om Klimatilpasningsuddannelsen her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109