23948sdkhjf

Nu bliver det lettere at bruge Virk

Nyt krav betyder, at alle obligatoriske, offentlige, digitale selvbetjeningsløsninger skal være grundigt testet, før de bliver præsenteret for brugerne på Virk
Fremover er det slut med at præsentere virksomhederne for obligatoriske selvbetjeningsløsninger, der ikke fungerer hensigtsmæssigt. Før løsningerne bliver gjort tilgængelige for virksomhederne på Virk, er det nu et krav, at de ikke blot skal have gennemgået - men også bestået - den fællesoffentlige brugertest. Og Virk skal modtage en kopi af den beståede rapport, før løsningen må blive præsenteret på Virk.

Kravet om bestået brugertest er indført i Udviklingsvejledningen for god selvbetjening med det formål at sikre, at selvbetjeningsløsningerne fungerer efter hensigten, og at virksomhederne kan anvende dem.

Virksomhederne sparer tid og penge
”For virksomhederne vil det betyde, at selvbetjeningsløsningerne bliver mere brugervenlige og lettere at gå til. Med det nye krav vil virksomhederne spare tid og dermed penge, så de i stedet kan koncentrere sig om at drive deres forretning og skabe vækst”, lyder det fra Virk.

Det er en lang række myndigheder - heriblandt Digitaliseringsstyrelsen, KL og Erhvervsstyrelsen - som står bag udviklingen af den fællesoffentlige brugertest.

Her er forventningen, at beståelseskravet vil medføre en stigende inddragelse af virksomheder og brugere, idet deres input vil hjælpe myndighederne til at udvikle digitale løsninger, der kan bestå den fællesoffentlige brugertest.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08