23948sdkhjf

Truet med politianmeldelse for hjemmelavet stillads

Tømrerfirma efterkom ikke påbud om at fjerne hjemmelavet overdækning på facadestillads
Det skaber frustration hos såvel Arbejdstilsynet som stilladsarbejderne, at det århusianske tømrerfirma Høgh & Rousing Håndværk A/S ikke straks har efterlevet et strakspåbud fra Arbejdstilsynet om at nedtage en overdækning, som vare i fare for at kollapse. Først efter at Arbejdstilsynet havde truet med politianmeldelse er overdækningen taget ned. Tømrerfirmaet afviser anklagerne om at have ladet stå til.

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad

Slagsmålet handler om en byggesag i Jerichausgade i Aarhus, hvor Høgh & Rousing er ved at indrette lejligheder på et tidligere loft. Der er i forbindelse med arbejdet opsat et let facadestillads, hvorpå tømrerfirmaet har opsat en teltoverdækning baseret på forskallingsbrædder.

Tømrerfirmaet fik den 17. september et påbud af Arbejdstilsynet om at dokumentere konstruktionens styrke og stabilitet. Arbejdstilsynet underkendte beregningerne, og 29. september blev der fulgt op med et nyt påbud om straks at fjerne overdækningen og kun anvende dele fra samme stilladssystem eller som er egnede til at kombineres.

Ved et nyt besøg 5. oktober konstaterede Arbejdstilsynet, at overdækningen var uændret og at stilladset fortsat benyttedes. Det førte til et strakspåbud om at sikre de ansatte og Arbejdstilsynet henvendte sig til Politiet fordi man var bekymret for sikkerheden for forbipasserende og beboere, hvis stilladsdele skulle falde ned.

Allan Rousing, medindehaver af Høgh & Rousing Håndværk A/S, siger til Licitationen-Byggeriets Dagblad at han mener, at det vil være uretfærdigt, hvis virksomheden får en bøde som følge af sagen.

”Overdækningen er sat op i god tro, og vi havnede i en situation, hvor vi ikke kunne få nogen til at tage overdækningen ned og umiddelbart sætte en ny op. Hvis der ikke var overdækning, var det et hus uden tag og risiko for ødelæggelse af de lejligheder, vi går og laver. Vi har nu lavet en overdækning med presenninger direkte på taget, så vi beskytter vores arbejde”, siger Allan Rousing.

Han mener, at konstruktionen var stærk nok, idet den også var gjort fast i tagkonstruktionen.

Læs hele historien her (kræver abonnement på Licitationen-Byggeriets Dagblad)


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125