23948sdkhjf

Minister bremser nedrivning af almene boliger

Nedrivningsklare bygninger skal muligvis bruges til at huse asylansøgere
Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V) har henlagt en lang række nedrivningsgodkendelser af almene boliger, fordi regeringen overvejer at inddrage flere af dem til at huse de mange asylansøgere.

Det vækker glæde hos Landdistrikternes Fællesråd, der tæller 40 danske land- og yderkommuner.

”Det er meget positivt, at regeringen ser på, om det er muligt at tage nogle flere ubeboede boliger i brug, når de skal huse de mange flygtninge, der kommer til Danmark i denne tid. Ud over at afhjælpe det presserende problem, som vores samfund står overfor, så er metoden også med til at skabe liv i de små byer, hvor mange huse står tomme”, siger Steffen Damsgaard, der er formand for Landdistrikternes Fællesråd

Tomme boliger

Lige nu står knap 160.000 boliger ubeboede rundt omkring i landet - heraf 50.000 i yderområderne, viser tal fra Danmarks Statistik.

Halvdelen af de 160.000 boliger har stået tomme så længe, at de er nedrivningsmodne, mens den anden halvdel via et renoveringsløft kan omdannes til boliger for den stigende flygtningestrøm.

Dansk Byggeri har derfor tidligere opfordret til, at kommunerne bør gøre gavn af de boliger, der står tomme, når de skal finde husly til flygtninge.

Der bør dog følge penge med, mener Steffen Damsgaard.

”Når det handler om intern fordeling af de asylansøgere og flygtninge, som kommer til landet, så giver det jo god mening, hvis der følger nogle penge med til de kommuner, der vil anvende de boliger, som står tomme i landdistrikter og yderområder”, siger han.

I alt venter cirka 700 almene boliger rundt om i Danmark på nedrivningsgodkendelse fra ministeren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079