23948sdkhjf

Nye byggeopgaver på vej

Læs i dag om kommende byggeprojekter i Viby Sjælland, Roskilde, Køge, Arnøje, Brørup, Nyborg, Viborg, Aars og Rønbjerg
REGION SJÆLLAND

VIBY SJÆLLAND

Helhedsplan for Viby Bymidte er på vej mod endelig vedtagelse

Forslag til helhedsplan for Viby bymidte har sammen med fire scenarier for udviklingen af bymidten været i offentlig høring og fremlægges nu til endelig godkendelse i Roskilde Byråd sammen med et forslag til den videre proces frem mod realisering. I første omgang er det Plan- og Teknikudvalget, der har forslaget til behandling i morgen.

Forvaltningen indstiller, at scenarie nummer fire i forslag til helhedsplanen for Viby bymidte godkendes. I dette scenarie er det blandt andet planen, at Cosmoshallen skal fjernes, men at en del af strukturen bevares og udnyttes som overdækket venue og ramme omkring byliv og aktiviteter på pladsen som et nyt revitaliseret ”Kultur-Cosmos.”

I direkte forlængelse af byrådets godkendelse af helhedsplanen igangsættes to aktiviteter for at realisere planen: Der indledes dialog med ejere og mulige investorer og der udarbejdes en realiseringsstrategi for Cosmosgrunden, og der udarbejdes detailprojekt for Stationsplads og Søndergade med henblik på realisering i år. Realiseringen af byggeri på Cosmosgrunden forudsætter en ny lokalplan.

ROSKILDE

Vejen banet for nye byhuse på Musicon i Roskilde

Lokalplan 546 for byhuse på Musicon i Roskilde indstilles nu til endelig vedtagelse i Plan- og Teknikudvalget, der har sagen på dagsordenen i morgen.

Lokalplanen skal give mulighed for, at der på arealet mellem Noden og Musicon-kollegiet kan opføres boliger i to-tre etager med mindre andel erhverv og værkstedsbutikker. For at understøtte fællesskabet og bylivet skal der centralt i området etableres fællesfaciliteter.

Lokalplanforslaget var udarbejdet som en rammeplan for at kunne danne et fleksibelt grundlag for udbud af storparcellen. På baggrund af lokalplanforslaget har storparcellen således været udbudt, og der er valgt et projektforslag, der foreslår 5.350 kvm etageareal bebyggelse opført på arealet.

KØGE

Vidcom Danmark A/S vil udvide

Ejeren af Vidcom Danmark A/S i Køge, Per Döpping, ønsker at udvide sin virksomhed så den vil omfatte både Højelsevej 15 og 17. Højelsevej 17 er en ubebygget ejendom og på dette sted ønsker ejeren at opføre en bygning som mod Højelsevej ligner en firelænget gård.

Den nuværende lokalplan for Højelse giver ikke mulighed for udvidelse af erhverv i landsbyen.

Før Teknik- og Miljøudvalget i Køge Kommune beslutter, om der skal vedtages et forslag til en ny lokalplan for Højelsevej 15-17, som giver mulighed for at udvide erhvervet, ønsker udvalget at høre borgerne, og det sker blandt andet på et borgermøde mandag den 18. januar.

ARNØJE

Entreprenør bygger ny erhvervsbygning

Teknik & Miljø i Stevns Kommune har modtaget en ansøgning om landzonetilladelse til at opføre en erhvervsbygning i Arnøje by. Indehaveren af et lokalt entreprenørfirma har købt ejendommen Arnøje Bygade 17 med henblik på at opføre en ny erhvervsbygning til sin virksomhed. Den ønskede udvidelse omfatter en ny maskinhal og administrationsbygning. Bygningen, der ønskes opført, har et areal på 313 kvm, hvor af 135 kvm skal bruges til kontorlokaler og 178 kvm til maskinhal.

Plan- og Teknikudvalget har sagt ja til at give den ansøgte landzonetilladelse.

REGION SYDDANMARK

BRØRUP

Boliger i tidligere posthus

Arkitekt Carsten Bolding har på vegne af ejeren af Jernbanegade 8/Stadionvej 2, Brørup fremsendt ansøgning om tilladelse til at renovere det tidligere posthus til Vejen Kommune.

Ejeren ønsker at indrette tre lejligheder i bygningen samt pulterrum i kælderen. Endvidere er det ønsket at fjerne den nye del af det tidligere posthus og opføre en ny bygning i to en halv etage med i alt seks boliger.

Ejendommen er i dag omfattet af lokalplan 39 til centerformål, hvoraf det fremgår, at stueetagen skal indrettes til butikker eller liberale erhverv. Den ønskede ændring til boligformål i stueetagen er dermed i strid med planens principper. Der skal derfor udarbejdes ny lokalplan og kommuneplantillæg.

Økonomiudvalget i Vejen Kommune har sagt god for, at planlægningsarbejdet igangsættes.

NYBORG

Seks boliger mere på Harevænget i Nyborg

Teknik- og Miljøudvalget i Nyborg Kommune har godkendt et forslag til supplement til lokalplan nr. 233 Skovparken, Harevænget 2 - 6. Med supplementet gives der mulighed for fire tæt-lav boliger på Harevænget 2, og Harevænget 4 og 6 kan anvendes til to åben-lav parcelhuse.

REGION MIDTJYLLAND

VIBORG

Konserveringscenter i det gamle rådhus i Viborg

Der foreligger en henvendelse fra Kunstkonserveringen, Danske Museers Center for bevaring af kunst, om etablering af et konserveringscenter på det gamle rådhus, Stænderpladsen 2 i Viborg.

Kunstkonserveringen er sagt op på det nuværende lejemål hos ARoS, Aarhus Kunstmuseum, og ønsker derfor nye lokaler til sommer 2016.

Kunstkonserveringen fungerer som daglig arbejdsplads for fem-ti ansatte med det formål at konservere og restaurere kunst, hvilket indbefatter plads til højspecialiseret værksted, kontorfaciliteter og lager på i alt cirka 600 kvm.

Forvaltningen vurderer, at etablering af kunstkonservering i dele af det gamle rådhus vil kunne bidrage positivt til domkirkeområdets udvikling i tråd med de idéer, der er fremlagt i helhedsplanen for domkirkeområdet.

Der vil skulle foretages en vis ombygning/tilpasning blandt andet med henblik på at sikre gode adgangsforhold, ventilation, stabil temperatur og luftfugtighed, tyverisikring med mere.

Realisering af projektet kræver, at der vedtages et tillæg til lokalplan nr. 133, og Teknisk Udvalg har sagt god for at sætte det nødvendige planarbejde i værk.

REGION NORDJYLLAND

AARS

Nye socialpsykiatriske boliger i Aars

Teknik- og Miljøudvalget i Vesthimmerlands Kommune har besluttet at anbefale en endelig vedtagelse af en lokalplan for et område til offentlige formål i Aars overfor byrådet.

Vesthimmerlands Kommune og Region Nordjylland samarbejder om at etablere nye socialpsykiatriske faciliteter ved Dyrskuevej og Markedsvej i Aars.

Projektet indeholder en kommunal boenhed med 20 boliger, en regional boenhed med 40 boliger og et fælleshus med forskellige borgerrettede aktiviteter og administration.

RØNBJERG

Dayz Rønbjerg vil bygge nye ferieboliger

Vesthimmerlands Kommune har på baggrund af et ønske om at fremtidssikre Feriecentret Dayz Rønbjerg, således at det tilpasses de besøgendes ferievaner og behov, udarbejdet et forslag til lokalplan for området, hvor feriecentret ligger.

Lokalplanforslaget giver mulighed for en mere intensiv udnyttelse af Dayz Rønbjergs eksisterende rammer, sådan at nye hytter kan blive flere og større, end den eksisterende lokalplan nr. 2.13-F1 muliggør. Det nye planforslag giver mulighed for at etablere op til 75 ferieboliger i størrelsen 70-160 kvm, og de kan opføres i op til to etager.

Den eksisterende lokalplan rummer mulighed for etablering af en campingplads. Denne mulighed fastholdes i det nye planforslag. Den eksisterende Mombassagård kan ombygges til servicefaciliteter – eller der kan opføres nye servicebygninger på samme placering.

Teknik- og Miljøudvalget så på lokalplanforslaget forleden og besluttede at anbefale, at forslaget godkendes og fremlægges i offentlig høring.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094