23948sdkhjf

Nye byggeopgaver på vej

Læs i dag om kommende byggeprojekter i Herlev, Ringsted, Solrød, Strib, Lemvig, Besser, Gødvad, Silkeborg og Paderup
REGION HOVEDSTADEN

HERLEV

Ny boligbebyggelse på vej i Herlev

Herlev Kommunalbestyrelse skal på sit møde den 20. januar tage stilling til et forslag til Lokalplan 99 for en boligbebyggelse på Hørkær 17-19.

Det er lokalplanens formål at give mulighed for at anvende delområde A til boligformål, detailhandel, liberale erhverv og daginstitution, og at give mulighed for at anvende delområde B til kontor-, service- og liberale erhvervsformål samt restauration.

Ejendomsudviklingsselskabet ELF Development A/S ønsker at opføre familie­egnede lejeboliger, daginstitution samt butik i lokalplanområdets delområde A. Det nye kvarter placeres i forlængelse af boligområdet Glødelampen, og har fået navnet Den Grønne Fatning. ELF Development A/S har igennem en årrække ejet delområde A, som i dag huser en udvalgsvarebutik samt et lager.

Realisering af lokalplanens muligheder vil medføre behov for infrastrukturelle investeringer. Der er derfor udarbejdet en udbygningsaftale der sikrer, at bygherre bidrager til en forbedret trafikafvikling.

Forvaltningen indstiller lokalplanforslaget et tilhørende forslag til kommuneplantillæg til godkendelse og fremlæggelse til høring i perioden fra 2. februar til 29. marts.

REGION SJÆLLAND

RINGSTED

Arkitektkonkurrence om bygning på Ringsted Torv

Realdania og Ringsted Kommune gennemfører i fællesskab en arkitektkonkurrence om, hvordan man ved at opføre en ny bygning på Torvet bedre kan samle byrummet.

Bygningen, som Realdania finansierer med 8,5 mio. kroner, skal skabe et attraktivt opholdssted med mere læ, samtidig med at udsynet til kirken bevares, og sammenhængen på pladsen styrkes. Herudover vil der i bygningen blive forskellige publikumsrettede aktiviteter som for eksempel en café og nye offentlige toiletter, som skal gøre det mere attraktivt at opholde sig på torvet.

Ringsted Kommune ønsker at gennemføre en helhedsplan, der samler og styrker hele bymidten. Kommunen ønsker derudover at klimasikre de centrale dele af Ringsted By.

Som en del af torveomdannelsen nedlægger man de nuværende parkeringspladser på Torvet. Til gengæld kan der etableres nye parkeringspladser forskellige steder i bymidten.

SOLRØD

Christians Have Plejecenter i Solrød bygges ud

Solrød Kommune planlægger at sende udbygningen af Christians Have Plejecenter i udbud i løbet af foråret 2016.

Der skal bygges 30 nye plejeboliger og 24 rehabiliteringspladser på Christians Have Plejecenter inden udgangen af 2018, og i løbet af foråret tager projektet det første store skridt mod realisering, når byggeriet sendes i udbud.

Sideløbende med udbudsprocessen vil der blive udformet en ny lokalplan for området, som byrådsmedlemmerne efterfølgende skal tage stilling til.

Vinderen af udbuddet findes i slutningen af 2016.

I dag er der 102 plejeboliger på Christians Have og 15 rehabiliteringspladser. Med den nye udbygning kommer der en ny fløj med 30 ekstra plejeboliger på cirka 65 kvm og 24 rehabiliteringspladser på cirka 40 kvm.

Der er afsat 90,8 mio. kroner til at bygge de nye plejeboliger og rehabiliteringspladser og 16,4 mio. kroner til at bygge servicearealerne.

REGION SYDDANMARK

STRIB

Dispensation til ny boligbebyggelse

Middelfart Kommune har modtaget et revideret projekt for ny boligbebyggelse ved Abelonelunden i Strib. For at projektet kan realiseres, ansøges der om dispensation fra lokalplanens krav til vejudlæg.

Det nye projekt omfatter 24 enfamiliehuse på 109 kvm, der opføres som en samlet ejendom uden udstykning af grunde og veje.

Teknisk Udvalg så på ansøgningen forleden og besluttede at give den ønskede dispensation på baggrund af det reviderede projekt.

REGION MIDTJYLLAND

LEMVIG

Træskibslaug vil bygge hus til opbevaring af grej

Træskibslauget i Lemvig har søgt Lemvig Kommune om tilladelse til at opføre en bygning til opbevaring af grej syd for Havnens Hus.

Bygningen foreslås placeret i flugt med Havnens Hus’ facadelinje mod havnebassinet og opført i samme stil, materiale og farvevalg som Havnens Hus, men smallere og lavere.

Teknik- og Miljøudvalget ser positivt på ønsket, men vil have sagen nærmere undersøgt, ligesom den skal i høring i Havnerådet.

BESSER

Samsø Golfklub bygger maskinhal

Efter henvendelse fra Samsø Golfklub om opførelse af en ny hal skal det besluttes, om klubben må opføre bygningen på en grund i Besser, som klubben har lejet af Samsø Kommune.

Klubben vil opføre en lukket isoleret koldhal til opbevaring af golfklubbens maskinpark og etablere et stort udhæng i begge sider til parkering af golfvogne.

GØDVAD

118 boliger i Gødvad

Plan- Miljø- og Klimaudvalget i Silkeborg Kommune har sagt god for, at der udarbejdes lokalplan for et nyt boligområde nord for Kalmarvej i Gødvad.

Det er sket på baggrund af en revideret bebyggelsesplan for området, som Constructa A/S på vegne af grundejerne har fremsendt til kommunen.

Den nye bebyggelsesplan omfatter i alt 118 boliger.

SILKEBORG

Byggeprojekt godkendt i andet forsøg

Plan-, Miljø- og Klimaudvalget i Silkeborg Kommune har godkendt et forslag til lokalplan 10-023 for et område til centerformål ved Christian 8.s Vej i Silkeborg.

Forslaget vedrører Christian 8.s Vej 8-14 og giver mulighed for, at området fortættes med to punkthuse med butikker eller erhverv i stueetagen og en større dagligvarebutik samt tilhørende parkering, hvoraf der kan laves parkering i konstruktion i to niveauer.

Udvalget afviste lokalplanforslaget i sommer, hvorefter projekt og lokalplanforslag er tilrettet, og altså nu blåstemplet af udvalget.

De to punkthuse, der kan opføres ud mod Christian 8.s Vej, forventes at komme til at rumme op til 25 lejligheder.

PADERUP

Plads til store butikker i Paderup

Randers Byråd skal på mandag beslutte, om lokalplan 623 Juventusvej V og et tilhørende kommuneplantillæg skal vedtages endeligt.

Lokalplanen giver mulighed for at etablere butikker, der forhandler særlig pladskrævende varegrupper samt erhvervs- og servicevirksomheder i området øst for Juventusvej i Paderup.

Lokalplanen inddeles i to delområder. Delområde I omfatter størstedelen af området, der udlægges til butikker, der forhandler særlig pladskrævende varegrupper og ovennævnte erhverv.

Delområde II omfatter arealet langs Paderup Boulevard, og det kan ikke bebygges, men udlægges med lokalplanen til grønt område med mulighed for at etablere et forsinkelsesbassin til afledning af regnvand.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.179