23948sdkhjf

Murervirksomheder er hårdt pressede

Især små og mellemstore murervirksomheder har svært ved udnytte det generelle opsving i byggeriet til at presse indtjeningen op
På trods af øget aktivitet i bygge- og anlægsbranchen, viser de seneste regnskaber en tilbagegang for de små og mellemstore murervirksomheder, der har måttet se deres indtjening pr. ansat falde med hhv. 11 og 2 pct. De store murervirksomheder, derimod, går frem.

Det viser årets byggeanalyse fra Dansk Byggeri og Deloitte.

- Der er ingen tvivl om, at murermestrene opererer i et marked, hvor der er pres på priserne og mange konkurrenter om buddet. Derved har mange simpelthen svært ved udnytte det generelle opsving i byggeriet til at presse indtjeningen op, siger partner i Deloitte, Thomas Frommelt.

Murerbranchen har samtidig været vidne til en negativ udvikling i afkastet af den investerede kapital. Det bekymrer Lars Storr-Hansen, adm. direktør i Dansk Byggeri:

- De mindre og mellemstore murervirksomheder har ikke blot opnået en lavere indtjening pr. ansat. De har også måttet øge deres investeringer og dermed pengebinding i arbejdskapital. Det sætter naturligvis afkastet under pres, ligesom det også trækker soliditeten i den forkerte retning. Det er en udvikling, der helst skal vendes.

Til gengæld glæder det Lars Storr-Hansen, at de store murervirksomheder tilsyneladende klarer sig godt:

- Murermestrene med mere end 25 ansatte måtte sidste år indkassere et mindre fald i indtjeningen pr. ansat, men er altså nu tilbage på sporet med en pæn stigning på hele 17 pct. Dermed synes de store virksomheder at have fundet en fornuftig forretningsmodel, der balancerer indtjening og investering. Det er positivt.

7 pct. af de danske murervirksomheder vurderes at være i forhøjet risiko for konkurs, såfremt der ikke sker en forbedring i indtjeningen og kapitalforholdene.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172