23948sdkhjf

Norge gør livet surt for danske byggefirmaer

De norske skattemyndigheder spænder ben for dansk byggeeksport
Dansk Byggeris medlemmer oplever, at de administrative byrder er så uoverkommelige, at de fleste byggefirmaer dropper at eksportere til det norske marked.

- Ikke mindre end to ud af tre af Dansk Byggeris medlemmer opgiver at arbejde i Norge inden for det første år. Der er simpelthen alt for meget bøvl med skattemyndigheder. Virksomhederne og medarbejderne bliver tvunget til at kontakte ikke mindre end fire forskellige skattemyndigheder og gentage de samme oplysninger igen og igen. Alle skal indgive selvangivelse; både virksomhed og hver enkelt ansat, selv om det kun er en opgave på fx tre måneder. Når tingene så er gået i hårdknude, bliver de sendt fra det ene skattekontor til det næste, siger Anita Kurowska Larsen, chefkonsulent i Dansk Byggeris internationale afdeling, der jævnligt har magtesløse medlemmer i røret.

Hold jer til aftalen, Norge
Dansk Byggeri har to forslag til, hvordan samarbejdet med de norske skattemyndigheder igen kan blive gnidningsfrit for ordentlige og professionelle virksomheder: Dels skal Norge lette de admintrative regler, og dels skal det være let at leve op til reglerne.

- Det nuværende system frister de brodne kar til at undlade registrering. Det handler jo netop om at fange og straffe snyderne i stedet for at belaste de lovlydige virksomheder unødigt, siger Anita Kurowska Larsen og fortsætter:

- Jeg ved, at Nordisk Grænsehindringsråd har fokus på problemet, og de bør tage Dansk Byggeris forslag med i overvejelserne.

Læs mere i Eksportanalysen maj 2017 her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078