23948sdkhjf

Flere gråhårede på byggepladserne

Her kan du få en fornemmelse af, hvad mestre og svende taler om i skurvognen. I dag om, at der kommer flere ældre, ufaglærte på byggepladserne
Mester har endelig fået fat i et par nye folk. De er begge ufaglærte og de er begge lidt grå i toppen. Men mester er godt tilfreds. For der er travlt, og de to ufaglærte har begge stor erfaring.

- Det er dejligt at se jer, siger mester, til de to nye i skurvognen.
Også de faglærte svende er godt tilfredse. Nu er der flere kvalificerede hænder til at løfte opgaverne.

- Ja, vi kan altså godt tage fat, selvom vi er lidt grå i toppen, siger den ene af de nye. Han har lige rundet de 60 og har været i byggebranchen hele sit liv som ufaglært.

- Og der kommer flere som jer på byggepladserne. Der er hårdt brug for jer og der er da vel også mere i posen ved at arbejde end ved at gå på pension, smiler mester.

De to grånende ufaglærte bekræfte, at efterlønsalderen på 62 år selvfølgelig betyder noget for dem.
- Men selvom mulighederne for at gå på efterløn er der om et par år, så er det da ikke sikkert, at vi vil stoppe når vi er 62. Hvis helbredet altså er i orden er det da stadig fint at møde kolleger i skurvognen og på stilladserne, siger de to nye ”gamle” i skurvognen.

- Har I selv taget rollatorer med?, griner en af de unge svende og klapper den ældste ufaglærte venskabeligt på skulderen på vej ud af skurvognen.

LÆS OGSÅ: Flere ældre ufaglærte bliver hængende på arbejdsmarkedet

Artiklen er en del af temaet HØRT I SKURVOGNEN.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109