23948sdkhjf

IT-kriminelle kan ødelægge din virksomhed, mester !

Beskyt dig, mester. Det er kritisk for forretningen, hvis du mister vigtige data, som ikke hurtigt kan genskabes
IT-kriminalitet er blevet et stigende problem, og desværre en del af hverdagen i driften af håndværks- og entreprenørvirksomheder.
Ting, som man ikke skulle forholde sig til tidligere er pludselig blevet vigtige. IT-kriminalitet er et stigende problem og hackere er ikke længere bumsede teenagedrenge på trofæjagt i virksomheder og organisationer som FBI, NASA, Nationalbanken. F.eks. kan man nu for ganske få dollars bestille et hacker-angreb foretaget af professionelle russiske hackere.

Mange mindre virksomheder heriblandt håndværks- og entreprenørvirksomheder er blevet udsat for at deres data er blevet taget som gidsler (IT-sprog kaldet Ransomware). Det koster nogle få tusinde kroner, at få sine data tilbage, og den betaler mange for at komme videre med at drive sin forretning. Som udgangspunkt bør man ikke betale disse løsepenge, fordi man ikke har en garanti for. at det vil ske igen

I Dansk Byggeris seneste IT-analyse, har Dansk Byggeri spurgt medlemsvirksomhederne om hvordan de beskytter sig mod IT-kriminalitet. Tallene viser, at 81 pct. af virksomhederne i undersøgelsen beskytter sig med et anti-virusprogram og 70 pct. har en aktiv firewall. 60 pct. er bevidste om at holde software opdateret, mens 52 pct. sørger for at lave back-up af kritiske data. Kun 12 pct. har tiltag rettet mod at holde medarbejderne informeret og uddannet i IT-sikkerhed.

Sikkerhedsfokus på Dansk Byggeri IT-messe
- Det er første gang, at vi har IT-sikkerhed med i Dansk Byggeri IT-analyse, så vi kan ikke sige noget konkret om udviklingen, siger direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri.
- Dog vil vi anbefale vores medlemmer, at komme til Dansk Byggeri IT-messe 2018 i starten af februar, (tilmeld dig her )
hvor der netop sættes fokus på IT-sikkerhed. Alle virksomheder bør tage aktivt stilling til hvordan de vil beskytte sig mod IT-kriminelle. Det er kritisk for forretningen, hvis man mister vigtige data som ikke hurtigt kan genskabes, siger Michael H. Nielsen.

Fra byggeriets uvildige IT-rådgiver, BASIT, der har ansvaret for at sætte udstillerholdet på Dansk Byggeris IT-messe, siger adm. direktør Martin Profit Jakobsen, at IT-sikkerhed er blevet så vigtigt, at man grundlæggende kunne lave en IT-messe kun med fokus på IT-sikkerhed.

- Der findes faktisk allerede IT-messer alene med dette fokus. Vi har valgt at udvælge nogle stærke IT-leverandører som udstillere. Så kan de besøgende på Dansk Byggeri IT-messe starte deres opgradering af IT-sikkerheden med at tale med dem, og om deres bud på Firewall, antivirus, Back-up, software-opdatering, der passer til deres behov og krav, fremhæver Martin Profit Jakobsen.

Personfølsomme data
Et andet område som virksomhederne skal tage stilling til er persondataforordningen. Her kommer der IT-leverandører med bud på hvordan personfølsomme data kan håndteres i praksis virksomhederne.

En virksomhed, der har fået styr på sin IT-sikkerhed er håndværks- og entreprenørfirmaet Duemose A/S i Helsinge.
Virksomheden har nu fået et overblik over sin IT-infrastruktur og data opbevaring. Virksomheden har fået installeret en Firewall, Backup og Antivirus fra en professionel IT-leverandør, som også overvåger deres
PC’er og sørger for, at de altid er opdateret med software og sikkerhedsløsninger.

Det første, der blev afklaret var, hvilke personer der havde adgang til hvilke informationer, og hvordan de skulle have adgang. Skulle adgangen foregå fra SmartPhone, Tablet eller bærbar PC? Derefter blev der lavet en status på virksomhedens infrastruktur, servere, printere, netværk, Wi-Fi, computere og en IT-status på IT-sikkerheden.

- Vi har fået en enkelthed i, at virksomhedens kritiske informationen nu ligger hos betroede, eksterne samarbejdspartnere, så vi kan koncentrere os om vores kerneforretning; at drive en professionel håndværks- og entreprenørvirksomhed, siger adm. direktør Palle Duemose.

BESØG DANSK BYGGERIs IT-MESSE
Kom til Dansk Byggeri IT-messe og se hvordan du kan sikre din virksomhed mod IT-kriminalitet. IT-messen finder sted d. 6. og 7. februar 2018 og man kan tilmelde sig her

Bemærk, at prisen hvis man ikke er medlem af Dansk Byggeri er 400,- + moms. Mester Tidende har fået adgang til 50 billetter til læsere af Mester Tidendes nyhedsbrev.
Hvis du er interesseret i en billet så send en mail til red@mestertidende.dk

Artiklen er en del af temaet DANSK BYGGERI IT-MESSE.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078