23948sdkhjf

Nu kan firmaer også få kviklån

Finsk-ejet firma tilbyder virksomheder lån samme dag på op til en mio. kr., men renten er høj. Til gengæld skal der kun stilles selvskyldnerkaution.
Normalt er det forbrugere, der kan få kviklån samme dag. Renten er selvfølgelig høj, fordi kreditrisikoen er det. Men det er faktisk også blevet muligt for virksomheder at få kviklån med dags varsel.

De udbydes bl.a. i Danmark af OPR-Virksomhedslån , som er en finsk ejet virksomhed.

Her tilbydes firmaer lån op til 400.000 kr. med en løbetid på op til 12 måneder. Mindste-beløbet er 20.000 kr. Skal man eksempelvis låne 100.000 kr. over tre måneder betaler man i alt 116.000 kr. tilbage. Låner man 400.000 kr. over et år er tilbagebetalingen 528.000 kr. svarende til en rentesats på 32 pct. pro anno.

Ifølge Country Manager Martin Frederiksen, OPR-Virksomhedslån, som har virket i Danmark siden 2016, er udlånsmasse på p.t. godt 25 mio. kr.

De typiske kunder er mindre og mellemstore virksomheder, der har brug for mellemfinansiering af f. eks et tilgodehavende hos en kunde med lang kredittid.

Det kan også være virksomheder, som har fået bevilget et lån eller et tilskud for en offentlig långiver eller organisation, men hvor pengene er længe om at blive udbetalt.

En anden type kunder er dem med pludseligt opståede investeringsbehov i f. eks. computerudstyr og software, fordi man skal gøre en stor opgave færdig, som overstiger ens kapacitet.

Eller det kan være et lille transportfirma, hvor en lastbil er brudt sammen og skal repareres hurtigt, så den igen kan komme ud at tjene penge på vejene.

”Det har taget noget tid at løbe det her marked i gang i Danmark. Markedet for kviklån til virksomheder er noget større i Sverige og Finland. Det har måske sin forklaring i den danske bankstruktur, hvor der i modsætning til i de øvrige nordiske lande stadig er mange mindre pengeinstitutter, som finansierer små virksomheder. Når det er sagt, har vi dog også en del danske firma-kunder, der fortæller os, at de er trætte af deres egen bankforbindelse”, siger Martin Frederiksen til www. i dag.dk

Kreditværdigheden hos kunderne forudsætter bl.a., at det låntagende firma ikke er registreret hos kreditbureauer, og at firmaet har en vis historik
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109