23948sdkhjf

Polsk entreprenør dømt til at betale skat i Danmark

Firma fra Polen havde det meste af omsætningen i Danmark men prøvede ihærdigt at undgå dansk beskatning
En polsk entreprenør skal betale dansk skat af et overskud på 1,8 millioner kroner, som han har tjent i Danmark. Det har Københavns Byret afgjort.
Det skriver Fagbladet 3F.

Entreprenøren ville hive alle pengene hjem til Polen ubeskattet. Men dommen slår fast, at virksomheden har haft fast driftssted i Danmark og derfor skal betale skat her i landet.

Ifølge afdelingschef og advokat i brancheorganisationen Dansk Byggeri, Louise Dahl Krath Jensen, giver reglerne fin mening.
- Det sikrer fair konkurrence mellem danske og udenlandske virksomheder, at de bedømmes ens. Hvis de har fast driftssted i Danmark, skal de betale dansk skat, siger Louise Dahl Krath Jensen til Fagbladet 3F.

Den polske entreprenør har på mange måder forsøgt at bevise, at han ikke skulle have haft fast driftssted i Danmark. Han slog på, at han kun kom op med sine folk for at løse opgaver.

Men Skat har fundet en række beviser for, at han havde større tilknytning til Danmark. Firmaet brugte blandt andet et dansk fastnetnummer.

Desuden havde firmaet lejet lokaler, hvor der stod ”kontor” på kontrakten. Nogle af firmaets stempler var forsynet med det danske telefonnummer.

- På et tidspunkt er der så mange informationer, at man beordrer dansk beskatning, siger Louise Dahl Krath Jensen.

Anker til Landsretten
I den aktuelle sag spiller det ind, at det polske firma havde det meste af sin omsætning i Danmark.
- Virksomheder, som etablerer sig i Danmark, skal betale dansk skat. Vi er positive overfor, at der bliver ført tilsyn med det, siger Louise Dahl Krath Jensen.

Reglerne forhindrer også forsøg på omgåelse. En smart dansk entreprenør kunne måske finde på at sige, at hans firma faktisk ligger i Polen, så han ikke skal betale dansk skat af overskuddet.

- Men en dansk entreprenør, der arbejder i Danmark, vil ofte have et fast driftssted i Danmark, og derfor er reglerne ens for alle. Man skal betale skat ved det faste driftssted, hvor pengene er tjent, siger Louise Dahl Krath Jensen.

Den polske entreprenør udførte murer-, maler-, tømrer-, beton- og brolæggerarbejde. Han har anket dommen til Østre Landsret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109