23948sdkhjf

Finanslov kan stå i vejen for grønnere boliger

Debatindlæg af: Morten Frihagen, direktør i Dansk Håndværk.

Mens regeringen forhandler finanslov, frygter landets håndværkere, at deres kunder mister incitamentet til at gøre deres bolig grønnere.

Det er nemlig stadigt usikkert, om regeringens støttepartier vil få succes med at underminere det håndværkerfradrag, som ellers er vigtigt for at reducere energiforbruget og bekæmpe klimaforandringerne.
Langt den største del - tre fjerdedel - af fradraget bruges nemlig på grønne håndværksydelser og energirenovering. Men hvert tredje ældre villa er ifølge undersøgelser stadigt så utæt, at det svarer til et hul på størrelse med en fodbold i hver ende af huset.

Det koster på klimaet - særligt når det blæser. Og det er netop den type fejl, fradraget er med til at udbedre.

Derfor står vi som arbejdsgiverforening for landet håndværkere helt uforståeligt overfor at politikerne overhovedet overvejer at afskaffe en af de samfundsinvesteringer, der har det største potentiale, hvis vi skal nå klimamålene. Bygningsmassen står nemlig for en tredjedel af energiforbruget i Danmark.

Håndværkerfradraget virker med simple og gennemprøvede løsninger på en måde, hvor vi ikke er i tvivl om effekten.
Så fremfor at satse på nye og uvisse klimaforsøg, opfordrer vi regeringen til at holde fast i den sikre gevinst, som håndværkerfradrag giver.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.156