23948sdkhjf

SE VIDEO: To tømrermestre bag skinnesystem som gør tommestok og blyant overflødig

To tømrermester fra Stevns har udviklet effektiv vinkelsføringsskinne og fræsemodel til rendejern
Håndværkerne er både interesserede og nysgerrige. Og der er flere forhandlere landet over, som har det vinkelføringsskinnesystem på hylderne, som to tømrermestre fra Rødvig på Stevns har opfundet og patenteret og som de satte i produktion for mere end et års tid siden.

- Jeg har brugt det meste af min tid det seneste års tid på at rejse rundt i byggemarkeder og på messer for at demonstrere systemet. Men det har Covid-19 sat en stopper for i øjeblikket, forklarer tømrermester Henrik Nielsen.
Han driver sammen med tømrermester Niels Freitag tømrer- og tækkefirmaet Adamsen A/S og står altså også for salget af vinkelføringsskinnesystemet AngleDesign og en fræsemodel til rendejern.

Det skal være let
- Det er jo altid let nok for én selv at se ideen. Det er ofte vanskeligere at få andre til at se det geniale. Byggebranchen er forholdsvis tilbageholdende med at kaste sig over nye produkter og metoder. Det kan jeg sådan set god forstå. Man arbejder jo som regel bedst og mest effektivt med de værktøjer og materialer man kender i forvejen.

Derfor har vi også forsøgt at gøre både vinkelskæreskinnen og fræsemodellen til rendejern så enkle og lette at arbejde med som muligt. Det er noget håndværkerne forstår og som de hurtigt kan se, at der er fordele ved, siger Henrik Nielsen.
Men lige nu har han altså ikke mulighed for at demonstrere systemet for håndværkerne ansigt til ansigt.

- Men så kan håndværkerne og andre interesserede se nogle gode demonstrationsvideoer på vores hjemmeside , siger Henrik Nielsen.





SÅDAN FUNGERER SKINNERNE
Med vinkelføringsskinnen kan du lade både blyant og tommestok blive i lommen, når du skal skære plader, herunder f.eks. træbeton-loftplader, spån- og finérplader og alle andre former for pladematerialer. Skinnen er også med til at reducere antallet af målefejl. I stedet for at skulle måle på hver side af pladen med tommestokken, når du skal skære pladen – enten vandret eller i vinkel – så lægger du hovedskinnen langs med den ene side af pladen. Hovedskinnen har en knivskarp og letlæselig måleskala, som du måler pladen efter. Herefter er det bare et sætte dyksaven i føringsskinnen.

På hovedskinnen kan du også indstille vinkelmål og med et ende-stop er der mulighed for at skære mange plade på samme mål.

Med fræsemodellen til rendejern handler det om 90 grader og en nøjagtig afstand mellem rendejernene. Også her kan du via en måleskala indstille føringsskinnen, når du skal have rendejernene til at gå pænt op.

Artiklen er en del af temaet Værktøjstest.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094