23948sdkhjf

Når CLT også er socialt ansvar

Bygherre og lejer vægter socialt ansvar på Klintholm Havn

Den 1. februar flytter medarbejdere fra EnBW Baltic2 ind i nyopført, bæredygtigt hotel på Klintholm Havn bygget med CLT. Lundbæk & Hansen Bygningsforbedring forventes at færdiggøre byggeriet om ca. 3 uger for bygherren MAA Offshore. Materialerne er leveret af Profile og Bygma Hillerød.

- Medarbejderne glæder sig helt vildt til at tage de nye faciliteter i brug siger Rune Høy, forretningsudvikler fra EnBW Offshore service Danmark, i en pressemeddelelse fra Bygma.

- De arbejder i 14 dage ad gangen med at yde teknisk service på havvindmøllerne, der ligger en times sejlads herfra. Sikkerhedshensyn gør at de ikke må arbejde i stormvejr og det blæser selvsagt meget herude. Så det har været lange dage uden fast grund under fødderne gennem de 5 år, hvor havvindmølleparken har været i drift. I den periode har medarbejderne været indkvarteret på et hotelskib, så de ser frem til at komme på land og få ”egne” værelser, forklarer Rune Høy.

Socialt ansvar som omdrejningspunkt

- Hensynet til medarbejdernes trivsel vægtede stort, da beslutningen om at leje os ind på hotellet for de næste 10 år blev taget. Det bliver bygget specielt til os, og afspejler den kultur og det sociale ansvar, som vi ønsker at være garant for, siger Rune Høy.

- Samarbejdet med lokalsamfundet i Klintholm på Møn er mindst lige så vigtigt. Vi og bygherren var i dialog med de lokale virksomheder og beboere, og vi er stolte over at det lykkedes at imødekomme ønskerne om at opføre et byggeri, der passer ind i lokalsamfundet med sine smukke, bæredygtige materialer og svensk-røde sommerhus-stemning. Vi har også betinget os at der blev hyret lokale håndværkere ind på byggeriet, fortæller han.

 Hurtig og effektiv byggeproces

Til byggeriet valgte bygherren at samarbejde med Lundbæk & Hansen Bygningsforbedring, der opfører hotellet med CLT (krydslamineret træ) fra Profile A/S, der både er gavnligt for miljøet, meget holdbart og giver en hurtig og effektiv byggeproces.

- Det har vi god erfaring med fra tidligere, siger byggeleder Michael W. Hansen.

- Og det er gået endnu stærkere denne gang. Alt går efter planen. Vi har rejst vægge, lagt tag, monteret beklædning, gulve, lofter og ventilation på ca. 3 måneder. Nu mangler vi kun lidt finish og malerarbejde.

Bygma Hillerød har stået for levering af alt certificeret træ, døre, vinduer, gulve mv. til projektet. Sælger Katja Ronsse-Nørgaard har samarbejdet med Lundbæk & Hansen på en række andre sager.

- Det var derfor naturligt for os at vælge Bygma Hillerød til leverancen siger Michael W. Hansen.

- Bygma har stor erfaring med bæredygtige materialer og tilhørende dokumentation, så vi får god sparring, ligrsom Profile har været behjælpelige med både beregninger og vejledning.

Det er sjældent man som entreprenør leverer før tid. Men det tror jeg faktisk vi kommer til denne gang, fremhæver Michael W. Hansen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125