23948sdkhjf

Tømrermester: Ingen god grund til ikke at tage lærlinge

Hos tømrer- og snedkervirksomheden Egon Olsen & Søn A/S i Solrød er administrerende direktør Michael Hoff-Møller klar i mælet og svaret kommer prompte, når man spørger, hvorfor det er vigtigt at have lærlinge.

- Det giver lidt sig selv, synes jeg. Man er med til at sikre sin egen fremtid ved at have elever, siger han.

Han har 17 lærlinge på nuværende tidspunkt, og han gør en dyd ud af at behandle dem godt, mens de er hos ham. Virksomheden beskæftiger sanlet omkring 70 medarbejdere.

- Jeg håber på, at hver gang en lærling har overstået sin læretid hos mig, så har han haft så god en oplevelse, at han har lyst at vende tilbage til min virksomhed, siger Michael Hoff-Møller.

Han er en af mange mestre, der landet over har været med til at indgå et historisk højt antal uddannelsesaftaler. Ifølge Dansk Industri er det især træfagenes byggeuddannelser, der er højdespringer i statistikken.

- Der har historisk set aldrig været indgået så mange uddannelsesaftaler, som der bliver indgået nu. Alligevel er det langt fra nok set i forhold til den mangel på arbejdskraft, der er i bygge- og anlægsbranchen, lyder det fra Emil Daugaard, der er chefkonsulent med fokus på erhvervsuddannelser hos Dansk Industri.

 Holder på dem, der er

Michael Hoff-Møller forklarer, at hos Egon Olsen & Søn gør man sit bedste for at holde på de lærlinge, der allerede har valgt vejen.

- Jeg gør en del for at mine lærlinge skal have det godt. Vi har lige været på udflugt sammen til Vikingeskibsmuseet i Roskilde, hvor vi lærte om det træ, de bruger til at bygge bådene med og var ude og sejle på fjorden. Det er en måde at skabe noget fagligt fællesskab samtidig med, at de bliver rystet lidt sammen, fortæller Michael Hoff-Møller.

Han mener, det kan betale sig i sidste ende, uanset om lærlingen bliver i virksomheden efter uddannelsen eller vælger at læse videre.

- Det er vigtigt, at man sørger for at behandle sine lærlinge godt og give dem en god oplevelse, for det kan betyde, at de har lyst til at blive i branchen eller læse videre. Det er ren win-win for branchen og for mig, for vælger de at læse videre, vil de også tænke på min virksomhed, når de mangler en tømrermester til de projekter, de sidder med, siger Michael Hoff-Møller.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141