23948sdkhjf

Tidligere Huscompagniet-topchef træder ind i Eurodan-huses bestyrelse

Karsten Rydder Pedersen, der indtil maj sidste år fungerede som koncerndirektør for Huscompagniet, er trådt ind i bestyrelsen hos typehuskonkurrenten Eurodan-huse.

Ifølge Thomas Dahl, adm. direktør i Eurodan-huse, er den erfarne branchemand blevet en del af bestyrelsen, da man i det familieejede husbyggerfirma har haft et ønske om at foretage et "glidende generationsskifte", da flere bestyrelsesmedlemmer, herunder Thomas Dahls far, Niels Christian Dahl Nielsen, har siddet mange år om bordet.

- For et år siden gik et medlem på pension efter mange år (Ole Walbom, red.), og siden da har vi set os lidt omkring i forhold til at få en person ind med nogle nye kompetencer og erfaringer, som kan hjælpe os med vores forretning og at holde næsen i sporet, siger Thomas Dahl til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Han tilføjer, at valget faldt på Karsten Rydder Pedersen, da han netop har den profil, man har været på udkig efter.

- Karsten kommer med et yngre sæt øjne, en god forretningsforståelse og kompetencer indenfor digitalisering. Samtidig har han branchekendskab, han kender til leverandørleddet, og så er han vant til at håndtere salg til private, forklarer Thomas Dahl.

Et godt bekendtskab

Karsten Rydder Pedersen er dog langt fra et nyt bekendtskab for Thomas Dahl og Eurodan-huse.

I oktober 2019, da Karsten Rydder Pedersen sad som koncerndirektør for Huscompagniet, blev det offentliggjort, at Huscompagniet havde skrevet under på en købsaftale med Eurodan-huse. I den forbindelse udtalte Karsten Rydder Pedersen til Licitationen, at "Eurodan-huse er en dygtig virksomhed med gode ledere", hvorfor det var en no brainer for landets største husbygger at slå pjalterne sammen med den sønderjyske familievirksomhed.

Fusionsplanerne blev imidlertid droppet i juni 2020, blot en måned efter Karsten Rydder Pedersens afgang fra Huscompagniet, da Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen stillede sig kritiske overfor sammenlægningen.

Thomas Dahl fortæller, at han allerede lærte Karsten Rydder Pedersen at kende, da han sad i direktionen i den børsnoterede køkkenkoncernTCM Group (se faktaboks nederst), men at processen med Huscompagniet "selvfølgelig" intensiverede dialogen mellem dem.

- Det er klart, at vi under den proces, som vi var i gennem i forbindelse med fusionsplanerne, fik et bedre og større kendskab til hinanden, siger Thomas Dahl.

I en mail til Licitationen skriver Karsten Rydder Pedersen, at han ligeledes fik et godt indtryk af Eurodan-huse og firmaets medarbejdere under fusionsprocessen.

- Jeg fik et yderst positivt indtryk af Eurodan-huse og ejerfamilien i min tid i Huscompagniet. Så da jeg efterfølgende blev kontaktet af familien med henblik på at indtræde i deres bestyrelse i forbindelse med et generationsskifte, var jeg ikke i tvivl om, at der for mit vedkommende var et godt match, skriver Karsten Rydder Pedersen.

Afviser salg og børsnotering

Den tidligere topchef, der i dag også sidder som bestyrelsesformand i Designa Kitchen Group, har samtidig høje forventninger til typehusproducenten.

- Det er imponerende, hvad Eurodan-huses mange dygtige medarbejdere har opnået hidtil, og deres evindelige fokus på at bygge kundernes drømmehuse i en høj kvalitet og til tiden vil helt sikkert bringe dem langt. Jeg glæder mig til at blive en del af denne rejse, skriver han.

Karsten Rydder Pedersen har primært erfaring fra større virksomheder, herunder også børsnoterede selskaber. Han var således som vicedirektør tæt på processen med en børsnotering, da kapitalfondsejede TCM Group i november 2017 blev noteret på Nasdaq Copenhagen. Kort herefter blev Karsten Rydder Pedersen som bekendt hentet ind i Huscompagniet, der gik på børsen i november 2020.

Thomas Dahl afviser imidlertid, at Karsten Rydder Pedersens entré i bestyrelsen sker som et led i en salgs- eller opkøbsproces.

- Vi skal ikke hverken børsnoteres eller sælges. Vi har været i den proces én gang (med Huscompagniet, red.), og jeg kan sige dig, at det er hårdt. Det er ikke et ønske. Karsten skal se ind i vores forretning og spare med os, siger han.

CV: Karsten Rydder Pedersen

Uddannet ingeniør ved Aalborg Universitet i 1995.

Blev i 2006 ansat i køkkenkoncernen TCM Group, hvor han i 2009 blev forfremmet til COO (vicedirektør). I november 2018 forlod han koncernen. TCM Group tæller brands som Svane Køkkenet, Tvis Køkkener, Nettoline og Kitchn. 

I april 2019 blev Karsten Rydder Pedersen ansat som Group CEO (koncerndirektør) i Huscompagniet A/S, der er landets største husbygger. Han forlod 5. maj 2020 virksomheden med øjeblikkelig virkning. Huscompagniet forklarede i den forbindelse, at man ønskede at forsimple ledelsen, og Karsten Rydder Pedersen udtalte, at ”det var en fælles beslutning”. 

Siden maj 2020 har Karsten Rydder Pedersen været bestyrelsesformand i køkkenfirmaet Designa A/S.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125