23948sdkhjf

Lærlinge bliver bedre, når de dater

På erhvervsuddannelserne hos ZBC arbejder man målrettet med at mindske frafaldet blandt eleverne. Det gælder om at give brancheforståelse og bygge bro mellem virksomheder og lærlinge.  

Erhvervsskolerne arbejder målrettet på at reducere antallet af elever, som dropper ud af uddannelseforløbet.

Hos de sjællandske erhvervsuddannelser på ZBC (Zealand Business Collge) har man erfaring med, at frafaldet sker i overgangen mellem to forløb.

- Vi genkender, at der er et for stort frafald i overgang fra grundforløbet til hovedforløbet, og det er noget, vi arbejder målrettet med på mange fronter, siger uddannelsesdirektør Glenny Hansen fra ZBC til Mester Tidende.

Indsatserne for at sikre trivslen blandt lærlingene spænder vidt, men handler alle om i bund og grund at sikre en god forbindelse mellem virksomheder og lærlinge.

- Vi har karrieredage, hvor eleverne typisk kan præsentere for virksomhederne, hvad de har arbejdet med, og på den måde har man en slags jobdating, der sikrer, at de kan finde et godt match, siger Glenny Hansen og fortsætter:

- Især i denne tid, hvor der er mangel på lærlinge, der er det godt, at man kan skabe fundamentet for et godt match ved at lærling og virksomhed kender hinanden allerede tidligt fra uddannelsesforløbet. Det er vores indtryk, at lærlingene fastholdes bedre, når der er et godt match, siger han.

Bedre forståelse

Men også brancheforståelse er en vigtig faktor i at fastholde lærlinge i uddannelsesforløbet. Det har Rockwoolfonden fokus på i kampagnen “Os I Branchen”, som ZBC også er blevet en del af.

- Mange elever starter uden at have et afklaret valg til hvilken uddannelse, de har valgt, når de starter på grundforløbet. De har måske valgt ud fra historier og forventninger, men de ved ikke meget om de her fag, fortæller Glenny Hansen og uddyber:

- Det at få skabt relationen til branchen meget tidligt på grundforløbet giver en anden motivation når man forstår branchen. Den viden skaber vi gennem videoer og præsentationer, siger han.

- Det handler om, at de ikke får spoleret drømmene med noget lavpraktisk i branchen, der virker uoverskueligt, fordi de ikke kendte til det på forhånd. Vi håber på, det betyder, at de bedre forstår hvorfor de skal det, de skal, siger Glenny Hansen og tilføjer:

- For os handler det om at få dem bedre ind på uddannelsen for at få dem til at blive og forstå branchen for at sikre, at de ved, hvad de kommer ud til.

Læs også: Mester: Sådan holder vi på lærlingene i en tid, hvor det er svært af få svende

Læs også: Katrine er voksenlærling og især én ting gør hende glad

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125