23948sdkhjf

Mange håndværkerfirmaer oplever diskriminerende spørgsmål fra kunder

En rundringning foretaget af TV2 Kosmopol fortæller, at en lang række københavnske håndværkerfirmaer har opleve at blive spurgt ind til de ansattes etnicitet. Ligeledes døjer håndværkerbranchen også stadig internt med diskrimination på baggrund af hudfarve, lyder det

Selvom man naivt kunne tro, at den slags var et overstået kapitel anno 2023, er diskrimination på grund af hudfarve stadig eksisterende i håndværkerbranchen. 

Både internt hvor hovedstadsmediet TV2 Kosmopol i sidste uge både kunne fortælle, hvordan flere lærlinge har oplevet racisme på deres arbejdspladser. Ligesom flere tekniske skoler i hovedstaden oplever, at elever med anden etnisk herkomst end dansk have sværere ved at finde lærepladser.

Men diskriminationen påvirker også branchen udefra, lyder det. Som opfølgning har TV2 Kosmopol foretaget en rundspørge til en række, tilfældelig håndværkervirksomheder

De fortæller over en bred kam, at de som arbejdsgivere også oplever at blive spurgt ind til de ansattes etnicitet eller på anden vis må lægge ører til diskriminerende spørgsmål.

De fleste virksomheder ikke har lyst til at blive citeret i artiklen. Jakob Bjørn fra virksomheden Nemovo, der har en tømrer-, maler-, gulv- og flytteafdeling, er dog en enkelt undtagelse. Han fortæller til TV2 Kosmopol, hvordan han relativt ofte møder dette i sin kundekontakt.

- Vi oplever, at der er kunder, som spørger, om de er danske. Og spørgsmålet bliver stillet på en måde, hvor man kan høre, at de ikke vil have nogen med anden etnisk baggrund.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094