23948sdkhjf

Flisearbejde behøver ikke slide på dine medarbejdere

Det er velkendt, at brolæggere og anlægsgartnere udsætter deres krop for voldsomme belastninger, når de lægger fliser og sætter sten. Men på markedet findes der nye maskiner, der kan lette det slidsomme arbejde

Det er et hårdt og slidsomt arbejde at være både brolægger og anlægsgartner. Og i særlig grad når opgaven står på fliser i hobetal, der skal løftes, flyttet og lægges.

Derfor har Karsten Svenningsen, der ejer og driver Karsten Svenningsen Maskiner i Roslev, også gennem årene fået en hel del henvendelser fra kunder, der ville høre, om han ikke kunne ”finde noget maskineri”, der kunne gøre hverdagen lidt nemmere for dem selv og deres medarbejdere. 

Om der ikke fandtes en hjælpende hånd, der kunne hives frem, når det tunge flisearbejde skulle gennemføres.

Løsningen er svensk

Løsningen fandt han i Sverige. Her fremstiller firmaet Pritec Vaculyft såkalte vakuumløftere til forskellige brancher. Nu står han for import, salg og service i Danmark. Selv fremhæver han modellen modellen Pritec Vaculyft PM140.

- Den kan både læsse/løfte en palle sten på op til 1.600 kg med integrerede pallegafler, transportere den hen til arbejdsstedet og via et vakuumløft på en passiv kranarm give brolæggeren mulighed for nemt og ubesværet at løfte, flytte og lægge fliser og sten dér, hvor de skal placeres, forklarer han i pressemeddelelse.

Tager det hårde slæb

Et af de firmaer, der allerede har taget Pritec Vaculyft PM140 i anvendelse, er entreprenørfirmaet KE Andersen & Søn. Her har maskinen allerede bevist sit værd, både i form af høj produktivitet og bedre forhold for de medarbejdere, der lægger fliser.

Hastigheden har selvfølgelig nogle økonomiske fordele, men bedst af alt er de arbejdsmæssige og ergonomiske fordele, for som en af firmaets anlægsarbejdere udtrykker det:

- Vakuum-løfteren er let at bruge, og det er især dejligt, at jeg kan komme hjem efter en dags arbejde uden at være øm i hele kroppen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Konkursramt malingkæde genrejst med næste generation ved roret
Krisekorps hjalp anlægsgartner på randen af konkurs
Virksomheder giver tandpleje som alternativ til lønstigninger
Starter nyt byggefirma efter konkurs: Muffbyg-direktør er tavs
Hvem kan gøre Sofie og Søren kunsten efter?
Minus 90,9 mio. kroner: Scandi Byg styrtdykker i nyt regnskab
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.095