23948sdkhjf

God aflevering skaber tilfredse kunder

Ensartet arbejdsproces med en dokumenteret kvalitetssikring giver plus på bundlinjen hos Wils A/S, som netop er kåret som landets mest IT-parate inden for aflevering
Wils A/S, som Mester Tidende netop har kåret som landets mest IIT-parate i forhodl til aflevering, blev etableret af Thomas Wils tilbage i 2006, og består i dag af en murer- og en tømrerafdeling samt efterisoleringsafdeling. Virksomheden har hjemme i Silkeborg, og udfører primært opgaver i det midtjyske. Og nu er virksomheden landets bedste i forhold til at anvende IT-værktøjer inden for aflevering.

Læs mere om Mester Tidendes IT-konkurrence

Thomas Wils gik for alvor i gang med IT-investeringerne for en fem års tid siden, hvor det i første omgang gjaldt digitalisering af virksomhedens fakturaer.

IT-investeringerne er drevet af Thomas Wils interesse for IT-værktøjer, og hans nysgerrighed omkring hvordan virksomhedens arbejdsprocesser kan understøttes og effektiviseres af IT. Efter faktureringsdelen var på plads kastede Thomas sig over at få de manuelle ugesedler struktureret og digitaliseret. Siden er flere af virksomhedens arbejdsprocesser blevet understøttet af IT-værktøjer – også den endelige aflevering af sager.
Denne fokus på hvordan IT-værktøjerne skal passe til virksomhedens behov har været medvirkende til at Wils A/S i år er kåret som den mest IT-modne inden for aflevering.

Glade kunder kommer igen
For Thomas Wils er det vigtigt, at aflevere et godt og pænt arbejde – dermed bliver kunden glad og kommer igen.
Oprettelse og sagsstrukturen er ensrettet i Wils A/S. Dette sammenholdt med, at alle medarbejderne er bekendt med strukturen i systemet giver en stor fleksibilitet i forhold til samarbejde, overtagelse og overlevering af sagerne.

- Kvalitetssikringen følger hele processen fra modtagekontrol til aflevering. Så vi kan hurtigt finde og rette eventuelle fejl gennem denne egenkontrol, fortæller Thomas Wils.
I virksomheden foretages rapporteringerne løbende. Dermed har Thomas og de andre ledere i Wils A/S adgang til alle informationerne omkring projekterne i realtime. Så snart medarbejderne i marken har noteret status, kan informationerne tilgås af lederne i Wils A/S og der kan hurtigt reageres hvis der kræves ændringer i forhold til det indberettede.

- Med IT-værktøjerne ved jeg løbende hvor sagerne og virksomheden er, og en fornemmelse af hvor det hele ender. Jeg kan analysere på sagerne, og har hurtigt en forklaring på hvorfor tingene er som de er, fortæller Thomas Wils om de fordele han har fået med IT-værktøjerne.

Aflevering og kvalitetssikring
En ensartet arbejdsproces med en dokumenteret kvalitetssikring er med til at fastholde en effektiv arbejdsgang, som kan styres fra sag til sag. Dokumentation af arbejdet undervejs kan spare virksomheden for en masse diskussioner med andre fag. Diskussioner, som ofte koster ofte penge og slider på samarbejdet og presser økonomien.
Brug kvalitetssikring i forhold til både timelønnede og ikke mindst i forhold til akkordarbejde for at afstemme stade, rimeligt tidsforbrug og løngrundlag
Brug også kvalitetssikringen i salgsøjemed, som referencer for veludført arbejde i forhold til fremtidige kunder.
God dokumentation og kvalitetssikring giver flere opgaver!


Fem vigtige bygge-discipliner
Konkurrencen om at blive Danmarks mest IT-parate er delt op i fem af de vigtigste discipliner i forhold til en byggesag:

Tilbudsgivning:
IT hjælper med en struktureret tilbudsproces, så der beregnes flere mere præcise tilbud, som sikrer, at der kun fremsendes tilbud, som virksomheden efterfølgende faktisk kan levere og tjene penge på.

Planlægning:
IT- værktøjer til planlægning skal favne hele virksomhedens produktion, fra kontor til byggepladserne og servicebilen. Det handler om at flytte de knappe ressourcer så de arbejder på de rigtige opgaver.

Udførelse:
IT-værktøjer kan blandt andet hjælpe med at styre en effektiv byggeproces, effektive byggemøde og effektiv økonomistyring med overblik over byggebudget, omkostninger til lønninger og lignende.

Aflevering:
Afleverings-værktøjer sikrer struktureret aflevering af det færdige arbejde og kvalitetssikring En ensartet arbejdsproces er med til at fastholde en effektiv arbejdsgang, som kan styres fra sag til sag.

Administration:
Administrations-værktøjerne skal i bund og grund styre økonomien i sagerne, på tværs af sagerne og i virksomheden som helhed. Værktøjerne dækker f.eks. økonomisk sagsstyring, finansbilag og løn.Se effektive IT-værktøjer
På Dansk Byggeris IT-Messe 2017 kan du møde leverandører af IT-løsninger inden for bl.a. tilbudsgivning, planlægning, aflevering, administration og udførelse.
Messen afholdes i Taastrup og Aarhus den 7. og 8. februar 2017.
Tilmeld dig på www.danskbyggeri.dk/it-messe


Artiklen er en del af temaet Konkurrence.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109