23948sdkhjf

Stramme tidsplaner presser akkord-betalinger i vejret

- Det høje aktivitetsniveau i byggeriet er med til at presse akkordbetalingerne i vejret, siger Carsten Bastholm Hansen, der er gruppeformand for byggeriet i 3F til PASKRAM, som er Mester Tidendes specialmagasin for tømrer- og snedkermestre (dygtige svende må godt læse med).

 - Der er ingen tvivl om, at en presset projektkalender på et byggeri kan være med til at presse akkorderne. Især hvis der sker noget uforudset, som at materialer ikke når frem til den foregående entreprise. Så bliver hele kalenderen presset sammen. Bygningsarbejderne kan nemt blive presset på tid, hvis ikke planlægningen på et byggeri holder. Og det koster.

Det drejer sig virkeligt om at planlægge de forskellige entrepriser, så der er tid til at udføre dem, og den del af ansvaret ligger jo hos entreprenøren, byggeledelsen og bygherren, siger Carsten Bastholm Hansen til PASKRAM..

 Op til 400,- kroner i timen

Det er svært at afdække, hvor store akkordbetalingerne er i markedet lige nu.

Men på spørgsmålet om, hvorvidt den høje aktivitet i byggeriet har presset akkorderne op -  der er hørt om akkordlønninger på mere end 400 kr. i timen -, svarer konsulent i personalejuridisk afdeling i DI, Preben Anker Munk, at det er få steder, men at det er set:

 - Der er efterspørgsel på gode folk, og det er nok med til at presse det op enkelte steder, men det er også sådan, at arbejdsgiveren nok vil tænke sig om, næste gang han skal have sådan et sjak ind, for det øger jo omkostningerne. Når presset mindskes, er der nok også flere, der ønsker at beholde det job de har og derfor passer på med ikke at presse citronen alt for hårdt, siger, Preben Anker Munk til PASKRAM.

Læs hele artiklen i PASKRAM. Hvis du vil være sikker på at modtage Mester Tidende med PASKRAM, så skal du tegne abonnement her

LÆS OGSÅ: Tømrersvende kan tjene op i mod 400.- kr. i timen ved akkordarbejde

LÆS OGSÅ: Ingen udlændinge: Danske tømrersvende har akkordarbejdet for sig selv

LÆS OGSÅ: Undersøger om akkordarbejde skader kroppen - men mangler tal

LÆS OGSÅ: Tømrersjak: Her er akkordarbejde hverdag - og det er helt fint

Artiklen er en del af temaet PASKRAM .

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.203