23948sdkhjf

Tekniq til ny regering: Klimaambitioner skal omsættes til konkrete investeringer

Fokus på klima, erhvervsuddannelser og langsigtede rammer for økonomien. Det er blandt de øverste ønsker til den nye regering fra adm. direktør Troels Blicher Danielsen i brancheforeningen Tekniq Arbejdsgiverne, som organiserer cirka 4.100 medlemsvirksomheder inden for el, vvs og metal

1. Hvilke forventninger har du til den nye, brede regering?

- Der er tre ting, der fylder hos vores medlemmer: Det ene er at få omsat klimaambitioner til konkrete investeringer. Det andet er at få styrket erhvervsuddannelser endnu mere, så det bliver ved med at være attraktivt at tage lærlinge ind. Det sidste er økonomien, for vi er nødt til at have en stærk økonomi med stabile faste rammevilkår, så selskaber tør tage de investeringer, som er nødvendige.

- Skal man op på den høje klinge, har jeg grundlæggende to forventninger: At man kommer i mål med alle de ambitioner, vi har på klimaområdet, og at Danmark kan blive rigere og stærkere. Alle taler om reformer. Men de skal ikke laves for reformernes egen skyld, men for at Danmark kan blive et endnu bedre land at leve i.

2. Hvilke drømme har du i forhold til den nye, brede regering?

- Det er, at netop at de stabile rammevilkår får et comeback i dansk politik. Vi skal væk fra alt det her puljecirkus med detailregulering, enkeltsagspolitik, yderfløjspolitik og puljer til alt mellem himmel og jord. At sikre langsigtede rammevilkår er det, erhvervslivet altid efterspørger. Det tror jeg også, den her regering kan levere.

3. Har du et skrækscenarie med en ny, bred regering?

- Egentlig ikke. Når man har brugt så lang tid på at forberede sig på et regeringsgrundlag, må man håbe på, at de også kan omsætte det til virkelighed. Der vil være masser, der siger, de har jord i hovedet, men man skal huske på, hvor modig en beslutning, det er at gå sammen i sådan en regering. På den lange bane er det den modige, visionære chef, der bliver belønnet. Det håber jeg også sker for den her regering.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083